Ads 468x60px

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Λαχανοντολμάδες

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


Συστατικά
1 μεγάλο λάχανο, 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 4 κ.σ κορν φλάουρ, 2-3 κ.σ βούτυρο, 2 κρόκους αυγών, χυμό από 3 λεμόνια, ρίγανη, δυόσμο ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος
1 Χάραξε βαθειά το κοτσάνι του λάχανου χιαστί
2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε το λάχανο να βράσει (5λεπτά περίπου)
3 Γύρισε το μέσα στην κατσαρόλα και άφησε το άλλα 5 λεπτά να μαλακώσουν καλά όλα τα φύλλα
4 Κόψε τα κοτσάνια από τα φύλλα και στρώσε τα στην κατσαρόλα για να πατήσουν οι ντολμάδες
5 Ανακάτεψε τον κιμά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, το μισό φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
6 Βάλε σε κάθε φύλλο δυο κουταλάκια κιμά και τύλιξέ. Τοποθέτησέ τα στην κατσαρόλα σφιχτά τον ένα με τον άλλο για να μην ανοίξουν
7 Όταν αρχίσουν να παίρνουν βράση, σκέπασε τους με ένα πιάτο (μέσα στην κατσαρόλα)
8 Ρίξε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό όσο χρειάζεται για να τους σκεπάσει. Άφησε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα
9 Σούρωσε του ντολμάδες και κράτησε το ζουμί. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να ζεσταθεί, το κορν φλάουρ να τραβήξει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά και προσθέτουμε σιγά,σιγά το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες
10 Όταν πήξει ελαφρά προσθέτουμε τους κρόκκους, και το χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε για γεύση.
11 Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με την σάλτσα αυγολέμονο.

TIP
Αν θες να γίνει λίγο πιο ελαφρύ μπορείς να παραλείψεις το βούτυρο


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin