Ads 468x60px

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Εξιχνιάστηκε η ληστεία «μαμούθ» σε υποκατάστημα τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την οποία αφαιρέθηκαν, 1,5 εκατομμύριο ευρώ.Όπως το star.gr σας έγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση, συνελήφθησαν πέντε άτομα. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος ήταν υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ο οποίος έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.
Ο Αλβανός ήταν αυτός που πραγματοποίησε την ληστεία… ο οποίος μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ. Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.Οι συλληφθέντες συναντιούνταν συχνά για την οργάνωση της ληστείας. Στις συναντήσεις τους ο 23χρονος τους έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας, και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη ληστεία την Κυριακή και ειδικότερα το απόγευμα.Στις 16 Σεπτεμβρίου, λοιπόν μετά από υπόδειξη του 23χρονου, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών την στις 18 του μηνός ημέρα Κυριακή.Εκτιμώντας όμως ο 30χρονος αλλοδαπός ότι τη μέρα αυτή δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου, ανανεώνοντας τη μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Την ημέρα αυτή λοιπόν, 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα. Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινίσεις από τους συναδέλφους του.
Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια. Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.Αφού αφαίρεσε συνολικά 1.481.374 ευρώ, βγήκε από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκε σε ταξί, που τον μετέφερε στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι του.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 30χρονος μετέβη στα Εξάρχεια και παρέλαβε από τον 30χρονο το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για τον 23χρονο συλληφθέντα υπάλληλο. Μεγάλο μέρος του ποσού το απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.Το βράδυ της Τρίτης (4-10-2011), ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε το υπόλοιπο αφαιρεθέν ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων.Η 23χρονη συλληφθείσα διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.
Star.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin