Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τον αθώωσε το DNA μετά από 25 χρόνια άδικης φυλάκισης

Τον αθώωσε το DNA μετά από 25 χρόνια άδικης φυλάκισης
Μετά από 25 χρόνια άδικης –όπως αποδείχτηκε– φυλάκισης, ένας Τεξανός αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη καθώς τα δεδομένα από τεστ DNA δείχνουν ότι δεν δολοφόνησε αυτός τη γυναίκα του.
Ο Μάικλ Μόρτον, ο οποίος εργαζόταν σε μανάβικο, είχε καταδικαστεί το 1986 για τoν ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της γυναίκας του, Κριστίν, αλλά τα στοιχεία εναντίον του δεν ήταν αδιάσειστα.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν στην εργασία του την ώρα της δολοφονίας και ότι ο δράστης ήταν κάποιος που εισέβαλε στο σπίτι του.
Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ακόμα ότι η εισαγγελία και οι Αρχές απέκρυψαν πληροφορίες κατά τη δίκη που θα μπορούσαν να τον αθωώσουν στη δίκη.
Νεότερες έρευνες έδειξαν μία μπαντάνα που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του είχε το αίμα του θύματος και ενός άλλου άνδρα που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος.
Για την υπόθεση του Μόρτον είχαν εργαστεί μέλη της ομάδας Innocence Project που διερευνά παλαιές υποθέσεις με τη χρήση νέων μέσων, όπως τα τεστ DNA που δεν ήταν διαθέσιμα στη δεκαετία του 1980. Δεκάδες φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν χάρη στις προσπάθειες της ομάδας—ο Μόρτον τους χαρακτήρισε μάλιστα ‘αγίους’.
Παρά τις προσπάθειες της ομάδας, σε πολλές πολιτείες όπου ισχύει η θανατική ποινή οι εκτελέσεις συνεχίζονται και όχι σπάνια εκτελούνται κατάδικοι που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν αθώοι και ότι καταδικάστηκαν με ελλιπή στοιχεία.
ta nea .gr
ΤΑ ΝΕΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin