Ads 468x60px

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τυρένιοι λουκουμάδες



Συστατικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 1 αυγό, 1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό), ½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι), 250 γρ. έμενταλ τριμμένο, λίγο ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
2 Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
3 Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει
4 Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
5 Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά
6 Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι - που βρέχεις συχνά σε νερό - ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα
7 Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin