Ads 468x60px

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Συνταγή: Μους χαλβάς

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑΣ



Συστατικά
250 γρ, Μακεδονικό Χαλβά με κακάο, 125 γρ. σκόνη κακάο, 2-3 κουταλιές μπράντυ, 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής, 2 κουταλιές αμυγδαλόψυχα, 1 δόση βανίλια, 1 φλιτζάνι κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
Βάλτε τον χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Βάλτε σε ένα μπολ τον χαλβά, προσθέστε το μπράντυ, τη σκόνη κακάο και την βανίλια και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πηρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε την κρέμα σαντιγύ ανακατεύοντας με το πηρούνι.
Προαιρετικά, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα κεράσια, τα οποία προηγουμένως έχετε κόψει σε χοντρά κομματάκια.
Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Σερβίρετε το μους δροσερό με χοντροτριμμένη αμυγδαλόψυχα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin