Ads 468x60px

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Eurovision 2012: Αποχώρησε η Αρμενία!

Με... πέτρα του σκανδάλου το Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι Αρμένοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση επί αζέρικου εδάφους, λόγω πολεμικών και πολιτικών διαφορών για το συγκεκριμένο έδαφος.

Η Aρμενία αρνήθηκε να συμμετάσχει στο μουσικό διαγωνισμό Eurovision 2012 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ.

«Αν και οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν υπόσχονταν εγγυήσεις ασφάλειας σε όλες τις χώρες, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, μερικές ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν έκανε εξαίρεση για μια από τις χώρες αυτές, δηλώνοντας ότι ο "υπ’ αριθμόν 1 εχθρός" για το Αζερμπαϊτζάν είναι οι Αρμένιοι όλου του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης της Αρμενίας.

Σημειώνεται ότι διαρκής πηγή τριβών ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, είναι η διαμάχη για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της με τον ομώνυμο πόλεμο. Ο πόλεμος κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, και προκάλεσε κύματα προσφύγων από το Καραμπάχ προς την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Είναι μια περιοχή που από αρχαιοτάτων χρόνων εκατοικείτο μόνο από Αρμένιους.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την EBU, ο Executive Supervisor του διαγωνισμού Jon Ola Sand είπε για το γεγονός: "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση της Αρμένικης κρατικής τηλεόρασης να αποχωρήσει από το διαγωνισμό. Παρά τις προσπάθειες της EBU αλλά και των διοργανωτών για την ομαλή συμμετοχή της Αρμένικης αποστολής στον φετινό διαγωνισμό, παράγοντες που ξεπερνάνε τον έλεγχό μας οδήγησαν σ' αυτήν την ατυχή απόφαση".




Πηγή: zappit

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin