Ads 468x60px

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά με τυριά - του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


Συστατικά
4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια, 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα, 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας, 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα, 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου, 1 λεμόνι,1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, άνηθος

Τρόπος μαγειρέματος
1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.
2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια.
3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.
4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.                                                                                                                                            
6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin