Ads 468x60px

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Maria de Villota: Μια γυναίκα στη F1! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Μαρία ντε Βιλότα ανέλαβε ρόλο δοκιμαστή στην ομάδα της Marussia.
Στα 32 της χρόνια η Ισπανίδα οδηγός αγώνων Maria de Villota που έχει και οικογενειακή παράδοση έχει αγωνιστεί ήδη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στην Superleague Formula με τα χρώματα της Αθλέτικο Μαδρίτης, στο WTCC και στην Ισπανική F3 μεταξύ άλλων.

Η Βιλότα με ύψος 1.62m και βάρος 54kg θα βρίσκεται τα πιτ της ομάδας σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικατασταθεί κάποιος εκ των Τίμο Γκλοκ ή Τσαρλς Πικ.

Τα τελευταία χρόνια η 31χρονη πιλότος από την Ισπανία έχει αγωνιστεί στις 24 ώρες της Daytona καθώς επίσης και στη Superleague Formula, ενώ στο παρελθόν ο πατέρας της Emilio de Villota αγωνίστηκε σε 2 αγώνες της Formula 1.

Την πρώτη της γεύση από μονοθέσια της F1 την πήρε τον Αύγουστο του 2011 όταν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Renault R29 στην πίστα του Paul Ricard.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάχθηκα στο πρόγραμμα δοκιμαστών της Marussia F1 Team. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να δουλέψω με μια ομάδα της F1 και να αποκτήσω σημαντική εμπειρία που θα βοηθήσει στην πρόοδο της καριέρας μου, συμπεριλαμβανομένης και την ευκαιρίας που θα έχω να οδηγήσω το μονοθέσιο στις δοκιμές νέων οδηγών στο Abu Dhabi. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία και η παρουσία μου στην πίστα θα βοηθήσει στις φιλοδοξίες μου που δεν είναι άλλες από το να αγωνιστώ στο Πρωτάθλημα της F1», δήλωσε πανευτυχής η de Villota.

Για την ιστορία, η τελευταία γυναίκα που βρέθηκε στη Formula 1 για να κάνει περιστασιακά δοκιμές με ομάδα ήταν η Katherine Legge, το 2005.

Από τη Marussia ο αγωνιστικός διευθυντής Τζον Μπούθ δεσμεύτηκε ότι η Βιλότα θα έχει φέτος την ευκαιρία να οδηγήσει F1.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin