Ads 468x60px

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Πέθανε ο Νίκος Δαδινόπουλος - VIDEO και φωτογραφίες

Ο Νίκος Δαδινόπουλος άφησε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από μεγάλη"μάχη" να κρατηθεί στη ζωή. Η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού θα γίνει την Τρίτη στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Μάχη για τη ζωή
Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει έκκληση μέσω Facebook και Twitter, ζητώντας 6 φιάλες αίμα απ΄ όσους μπορούσαν να τον βοηθήσουν καθώς θα έμπαινε στο χειρουργείο για μια εξαιρετικά σοβαρή εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη.
Στο κάλεσμα του, είχαν ανταποκριθεί πολλοί απλοί θαυμαστές αλλά και επώνυμοι, οι οποίοι είχαν κάνει retweet ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να τον βοηθήσουν. Τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ζωή και η καριέρα του
O Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1944. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία είχαν συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Άλκη. Ο γιος του είναι επίσης στο χώρο του θεάματος αφού εργάζεται ως σκηνοθέτης.
Ο ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1966 και από τότε έχει παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες.
Η τελευταία τηλεοπτική του δουλεία ήταν η πολύ πετυχημένη σειρά του Mega, "Η Ζωή της Άλλης".

Φιλμογραφία
Το Χρέος του Μπάτσου (1989) [Κώστας]
Ο τελευταίος... άντρας (1981) [Σώτος Λαζάρου]
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977) [Γιάννης Κόλας]
Ο τρομοκράτης (1975) [Περικλής Αθανασίου]
Οι εραστές του ονείρου (1974) [Χρήστος Σωτηρίου]
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973) [Στάθης]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Ιάσων Κουβαριώτης]
Κατηγορώ τη Ζωή (1972) [Στέφανος]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Πέτρος Αστερίου]
Κλεμμένος Ερωτας (1972) [Αλέξης]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [Δημήτρης]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άγγελος Μαντάς]
Η χαραυγή της νίκης (1971) (υπολοχαγός Νικήτας Πετράκης]
Ο κυρ' Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Ανδρέας Χατζηπαύλου]
Αγάπησα μιαν Αγνωστη (1970) [Αλέξης Στεφάνου]
Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970) [Δημήτρης Μαντάς]
Δάφνις και Χλόη (1969) [Δάκων]
Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Ντίνος]
Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969) [Κώστας Πέππας]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Πέτρος Κανδρής]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Απόστολος Νούφαρος]
Το Κορίτσι της Οργής (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)

Σειρές που έχει παίξει
Από την άλλη όχθη 1973 ΕΙΡΤ
Για την Άννα 2006 ΑΝΤ1
Ερωτικά της Εδέμ 1993 ΕΤ1
Η ζωή της άλλης 2009 MEGA
Κάθε πράγμα στον καιρό του 1993 ΑΝΤ1
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA
Καλημέρα ζωή 1993 ΑΝΤ1
Λούνα Παρκ 1974 ΕΙΡΤ
Ο φόβος ΕΤ2
Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψε 1989 ΕΤ2
Το κανάλι των παρανόμων 1989 ΕΤ2
Το κεφάλι της Μέδουσας 1993 ΕΤ2
Το κορίτσι της Κυριακής 1972 ΕΙΡΤ
Καλημέρα Ζωή 1993 ΑΝΤ1
Η Ζωή της Άλλης 2011 MEGA

Βιντεοταινίες που έχει παίξει
Όνειρο αγάπης 1987
Δυο κοκόρια και οι κοκότες 1987
Εσύ εγώ και η άλλη 1988
Κρεββάτι για πέντε 1989
Λεζεντάνο ο πιλότος της συμφοράς 1989
Μάρθα 1986
Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα 1988
Παντρέψτε με κι ας κλαίω 1988
Το κορίτσι του μπάτσου 1987

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


ΝΙΚΟΣ ΔΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝΑ




















Πηγή: tlife

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin