Συστατικά
3 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες, 2 κρόκοι αυγού, 80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι, 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 80 γρ. γραβιέρα, 80 γρ. έμενταλ, 4 ασπράδια αυγών, λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
2 Άφησε λίγο το μείγμα να καβουρδιστεί και πρόσθεσε το γάλα
3 Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά. Τώρα έχεις μια βελούδινη μπεσαμέλ
4 Πρόσθεσε τους κρόκους αυγών και τα τριμμένα τυριά (κρατώντας την παρμεζάνα για το ψήσιμο)
5 Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ανάμειξέ τα στη μπεσαμέλ (αφού έχει κρυώσει) απλά για να παραμείνει αφράτη
6 Βουτύρωσε ένα ταψάκι ή ατομικά φορμάκια ρίξε το μείγμα και πασπάλισε με την παρμεζάνα
7 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Tip
Ανάμειξε την μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας και κάτσει το σουφλέ
Και... καλή όρεξη!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου