Ads 468x60px

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Φρουροί - ρομπότ σε φυλακές της Νότιας Κορέας


Οι τρόφιμοι που σχεδιάζουν να αποδράσουν από τις φυλακές της πόλης Pohang της Νότιας Κορέας σύντομα θα πρέπει να αλλάξουν τα πλάνα τους γιατί θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι παραπάνω από σίδερα, τοίχους και συρματόσχοινα.
Κι αυτό γιατί το υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα από τον νέο χρόνο θα έχει έναν νέο σύμμαχο κατά του εγκλήματος. Φρουρούς-ρομπότ που θα μπορούν να ανιχνεύσουν «ύποπτες» συμπεριφορές μεταξύ των φυλακισμένων.
Τρία από τα εν λόγω ρομπότ, που έχουν ύψος περίπου ενάμισι μέτρο, θα ξεκινήσουν να "δουλεύουν" ως δεσμοφύλακες στις αρχές του 2012 και αν η δοκιμή στεφθεί με επιτυχία τότε θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Τα ρομπότ έχουν «αποστολή» να κάνουν περιπολίες στους διαδρόμους των φυλακών και να επιβλέπουν τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στα κελιά. Αισθητήρες θα μπορούν να εντοπίσουν αλλαγές στη συμπεριφορά κάποιου κρατουμένου, όπως ο θυμός και οι τάσεις αυτοκτονίας. Θα κινούνται πάνω σε τέσσερις ρόδες και θα μπορούν επίσης να φέρνουν σε επικοινωνία τους τροφίμους με τους υπαλλήλους.


Πηγή: mediagate

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin