Ads 468x60px

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τζουμάκας: "Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η νέα κυβέρνηση"


"Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενη από καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες, οδήγησαν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου", δήλωσε ο Στέφανος Τζουμάκας. 

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, επεφύλαξε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, σε δηλώσεις του από την Κέρκυρα, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος σε εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά το τέλος της οποίας δημιουργήθηκαν επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό σπουδαστών της ΠΑΣΠ που δέχτηκαν επίθεση από συναδέλφους τους άλλων παρατάξεων. 

Αναφερόμενος στο σχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Τζουμάκας μίλησε για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό" και υποστήριξε ότι "μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενη από καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες, οδήγησαν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου".

Παρά τις διαφωνίες που έχει, όπως είπε, με τον κ. Παπανδρέου, "ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί αυτός είναι ο κριτής όλων κανένας άλλος", ενώ στράφηκε κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι "ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια".

Ο ίδιος, συνέχισε, συμμετέχει "σε μια πολιτική κίνηση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και το Μνημόνιο, που έχει πάνω από 2.000 μέλη πανελλαδικά" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με την κοινωνία και δεν μπορεί να χρεώνεται με ό,τι κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί ποτέ δεν ρωτήθηκε, ποτέ δεν συγκλήθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο ή οι νομαρχιακές συνελεύσεις για το Μνημόνιο".

Αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της εκδήλωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΤΑΡΣΥΑ είπε ότι μίλησε με τις ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Άγγελο Χάγιο που του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και, όπως είπε, του δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτο το επεισόδιο, γιατί δέχτηκαν την άποψη του ότι "δεν πρέπει να ορθώνονται τείχη ανάμεσα σε προοδευτικές δυνάμεις".

Πηγή: newsit

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin