Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αβραμόπουλος: "Χάος στους εξοπλισμούς"


Η πρώτη εικόνα που έχει σχηματίσει για το χώρο των εξοπλισμών στις ΕΔ, είναι ότι υπάρχει ...χάος. Αυτό είπε μιλώντας στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλος και έκανε ειδική αναφορά σε "προϊόντα παραγγελιών που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν παραληφθεί". Το μήνυμα προς την ιδιοκτησία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα οποία απαιτούν τη καταβολή 105 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχουν "κόψει" ούτε λαμαρίνα για τα υποβρύχια είναι σαφές.

Είπε ο κ.Αβραμόπουλος:

"... όσον αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο Τομέα Προμηθειών και Εξοπλισμών και σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που μου έχει γίνει, εμφανίζεται στη φάση αυτή ιδιαίτερα προβληματικός θα έλεγα, επιτρέψτε μου να πω χαοτικός, από την άποψη του νομικού του πλαισίου, σε σχέση και με τη μέχρι σήμερα εκτέλεση των προγραμμάτων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα, που είναι «υπερχρεωμένη» αυτόν τον καιρό, αλλά από την άλλη μεριά και «υποχρεωμένη» να καταβάλλει συγκεκριμένα ποσά, χωρίς να έχει παραληφθεί - σημειώστε το αυτό – το προϊόν της παραγγελίας. Δηλαδή πληρώνουμε χωρίς να παίρνουμε αυτά που έχουμε παραγγείλει.

Προτίθεμαι λοιπόν, να ζητήσω το ταχύτερο δυνατόν τη σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων για μια πλήρη και σε βάθος ενημέρωση της Βουλής, για τα ζητήματα αυτά.

Άλλωστε ο τομέας της Εθνικής Άμυνας είναι το προνομιακό πεδίο αγαπητοί συνάδελφοι, της εθνικής συναίνεσης".
Πηγή: onalert

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin