Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εισαγγελέας καλεί Καπελέρη για ανείσπρακτα πρόστιμα


Ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη κλήθηκε να καταθέσει ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης, ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος.

Ο ειαγγελέας διερευνά καταγγελίες σχετικά με μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Αφορμή της παρέμβασης των οικονομικών εισαγγελέων, που διέταξαν προκαταρκτική εξέταση, αποτέλεσαν δημοσιεύματα της εφημερίδας "Καθημερινή" που έκαναν λόγο για "παραμηχανισμό" εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε την διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων. Μάλιστα συνέδεαν τη δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του "παραμηχανισμού".

Η εφημερίδα επικαλείται και εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες, ως "εξαιρετικά επείγουσα", τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, αναφερόμενος σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στην διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και έλαβε κατάθεση από τον Δ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Ι. Καπελέρης αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: enet

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin