Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τυροπιτάκια κουρού



Συστατικά
250 γρ. μαργαρίνη, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη, 250 γρ κασέρι τριμμένο, 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι, 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό (2 κ.σ.) για το ψήσιμο

Τρόπος μαγειρέματος
1 Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε το αλεύρι και ρίξε στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2 Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ζύμωσε τη ζύμη σου καλά να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει
3 Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
4 Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια
5 Σε ένα μπολ ρίξε τα τριμμένα τυριά, μαζί μετα αυγά χτυπημένα και λίγο αλεύρι
6 Βάλε ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και δίπλωσε το, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο
7 Πάτησε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσει το τυροπιτάκι
8 Βάλε τα τυροπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί, και πέρασε τα με τον κρόκο αυγού με ένα πινέλο
9 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 °C.

TIP
Αντί για κασέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο κίτρινο, μαλακό τυρί. Αρκεί εκείνο να μην είναι αλμυρό!


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin