Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Συστατικά
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 αυγό, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 ¼ φλιτζανιού νερό, ελαιόλαδο, 3 κ.σ. ρύζι γλασέ, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)

Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι και ανακάτεψε
2 Πρόσθεσε το αυγό, τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και πλάσε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού
3 Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο να πάρει βράση. Ρίξε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
4 Αφού βράσει καλά το νερό και κοχλάζει, ρίξε τα γιουβαρλάκια σου και άφησε να βράσουν και να ψηθεί ο κιμάς. Περίπου μισή ώρα σε μέτρα-δυνατή φωτιά είναι αρκετή
5 Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά μαζί με το λεμόνο να γίνουν ένα
6 Πάρε με μία κουτάλα λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλα και πρόσθετε σιγά, σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύντας συνεχώς με ένα πηρούνι να μην ψηθεί το αυγό
7 Συνέχισε με 2-3 κουταλιές ακόμη από την κατσαρόλα, ώστε το αυγολέμονο να πάρει θερμοκρασία και γύρισε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα
8 Χαμήλωσε τη φωτιά ανακάτεψε και σκέπασε την κατσαρόλα για μερικά λεπτά ακόμη
9 Σέρβιρε ζεστά και με μπόλικη φέτα για συνοδεία


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin