Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μπλεγμένος και σε άλλα εγκλήματα ο “δολοφόνος του Facebook”


Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 26χρονο Αλβανό που έγινε γνωστός ως ο “δολοφόνος του Facebook”. Ο άντρας είχε συλληφθεί για την παγίδα θανάτου που είχε στήσει μέσω διαδικτύου τον Μάιο του 2010 σε ένα 30χρονο, που θεωρούσε ότι είχε παράνομη σχέση με την κοπέλα του.

Ο 26χρονος Νικολίν Μ φέρεται να είχε στήσει παγίδα θανάτου στο 30χρονο μέσω του Facebook παρασύροντάς τον στο Κορωπί, όπου στη συνέχεια τον δολοφόνησε στο πάρκινγκ νυκτερινού κέντρου.

Τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής δεν είχαν κανένα στοιχείο για το κίνητρο και τους δράστες του μυστηριώδους εγκλήματος. Ωστόσο, συγγενείς του 30χρονου εντόπισαν στην σελίδα του στο Facebook ότι λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί είχε δεχθεί ένα μήνυμα από μία νεαρή συνάδελφό του, βουλγαρικής καταγωγής, όπου τον προειδοποιούσε να μην πάει στο πάρκινγκ του νυκτερινού κέντρου στην παραλιακή λεωφόρο γιατί διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και συγγενείς του 30χρονου άρχισαν να ερευνούν καταγραφές στο Facebook και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστης του εγκλήματος ήταν ο 26χρονος Αλβανός Νικολίν Μ., που διατηρούσε παλαιότερα ερωτική σχέση με την νεαρή Βουλγάρα. Τότε, μάλιστα, ανακάλυψαν ότι ο δράστης είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ μίας καλλίγραμμης κοπέλας που επεδίωξε τάχα συνάντηση μαζί με το θύμα το βράδυ της 8ης Μαΐου. Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από προσώπου γης κι εντοπίσθηκε ύστερα από παρόμοια παγίδα με “ψεύτικα προφίλ” μέσω Facebook που του έστησαν οι συγγενείς του άτυχου 30χρονου. Τελικά, συνελήφθη στα τέλη Μαΐου στην παραλία Αλίμου.

Η μητέρα του άτυχου 30χρονου είχε αποκαλύψει πως δημιούργησε ψεύτικό προφίλ και έστειλε αιτήματα φιλίας στους συγγενείς του δράστη και ελέγχοντας τις κινήσεις τους, έφθασαν σε εκείνον. "Όταν μπήκαμε στο laptop του Αποστόλη και είδαμε τα μηνύματα της αλλοδαπής, αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η γυναίκα είχε φύγει από τη χώρα κι έτσι μπήκα στη διαδικασία κι έφτιαξα ψεύτικο προφίλ, έκανα αίτημα φιλίας σε όλους τους συγγενείς του και ακολουθούσα το δράστη σε κάθε βήμα. Ένα χρόνο παρακολουθούσα τους δικούς του, μέσα από το facebook 20 ώρες τη μέρα και όταν ήρθαν στην Ελλάδα, τον εντοπίσαμε... Ήξερα ότι θα επιστρέψει", είχε αναφέρει η μητέρα του θύματος.

Τα νέα στοιχεία, όμως, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η εγκληματική του δράση είναι πολύ μεγαλύτερη, από όσο πίστευε η ΕΛΑΣ. Ο Νικολίν Μ. δεν ήταν απλά ένας πληγωμένος εραστής που σκότωσε για λόγους ερωτικής διαδικτυακής αντιζηλίας, αλλά ήταν και φαίνεται πως ήταν οργανωτής αιματηρών εγκληματικών επιθέσεων και σκότωνε ακόμη και σε ληστείες που έκανε!

Σύμφωνα με το “Βήμα” οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αμέσως μετά την σύλληψή του για τον φόνο στο Κορωπί συγκέντρωσαν μαρτυρίες ότι σχετιζόταν και με σειρά ληστειών στην Αθήνα από τις οποίες ίσως ορισμένες ήταν αιματηρές.

Από βαλλιστικούς ελέγχους προέκυψε ότι ο δράστης είχε σκοτώσει με το ίδιο όπλο -ένα Tokarev 7,62mm- στις 29 Δεκεμβρίου 2009, μαζί μ' έναν συνεργό του, έναν 55χρονο υπάλληλο πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Πετρούπολη.

Ενώ, στις 25 Ιουλίου 2011 φέρεται ότι οργάνωσε μια απόδραση μαζί με άλλους από τις φυλακές Ναυπλίου, κόβοντας τα κάγκελα των κελιών τους. Οι κινήσεις τους, όμως, έγιναν αντιληπτές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και η απόδραση του 26χρονου Αλβανού και άλλων ποινικών αποτράπηκε.


Πηγή: tlife

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin