Συστατικά
350-400 γρ ψωμί, 500 γρ βοδινό κιμά 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά , 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 κ.γ κύμινο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ κ.γ πιπέρι, αλάτι, 1 κ.σ ξίδι, 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες, λίγη ζάχαρη, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 2 αυγά, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος
1 Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα
2 Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
3 Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα
4 Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα
5 Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την ντομάτα. Αλατοπιπέρωσε
6 Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα
7 Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας
Και... καλή όρεξη!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου