Συμφωνώ. Οι ποδηλατόδρομοι είναι ανύπαρκτοι. Η σήμανση, επίσης. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφιλόξενα για τα ποδήλατα. Είσαι αντιμέτωπος με αυτοκίνητα και πεζούς. Παραδεχθείτε, όμως, ότι κάτι έχει αλλάξει. Οι ποδηλάτες είναι περισσότεροι. Σέβονται ο ένας τον άλλο. Συμμετέχουν σε δράσεις, όπως φεστιβάλ και ποδηλατοδρομίες. Οι οδηγοί δεν βλέπουν πια τους ποδηλάτες ως ούφο που έπεσαν δίπλα τους.
Από που να ξεκινήσεις;
Από ένα κατάστημα ποδηλάτων.
Ποιο ποδήλατο πρέπει να πάρεις;
Εκείνο που εξυπηρετεί καλύτερα τις μετακινήσεις σου. Στην κατηγορία των ποδηλάτων πόλης συμπεριλαμβάνονται τα trekking, τα citybikes και τα σπαστά. Τα πρώτα έχουν μεγάλες και λεπτές ρόδες. Τα ξεχωρίζεις αμέσως από τα mountain bikes με τα χοντρά και σχετικά μικρά λάστιχα. Τα σπαστά κυκλοφορούν σε διάφορους τροχούς. Να νιώθεις άνετα πάνω στη σέλα. Να μην αισθάνεσαι σαν ζογκλέρ. Αν είσαι οικολόγος και σε αυτό, υπάρχουν και τα "πράσινα" ποδήλατα. Κάνε τόσες ερωτήσεις, μέχρι που να έχεις καταλάβει τι ακριβώς ταιριάζει σε σένα και το πορτοφόλι σου.
Αν ας πούμε χρησιμοποιείς μετρό, μια καλή ιδέα είναι το σπαστό ποδήλατο.
Αν το βλέπεις και ως τρόπο εκγύμνασης, μια πολύ καλή σκέψη είναι τα trekking ή τα city bikes.
Αν δεν το χρησιμοποιείς πολύ, ένα οποιοδήποτε ποδήλατο είναι κατάλληλο.
Πόσο θα σου στοιχίσει;
Όσο θες να ξοδέψεις. Πάντως με 350-550 μπορείς να βγεις στο δρόμο με το πρώτο σου ποδήλατο πόλης και τα βασικά αξεσουάρ. Αν σου αρέσει και το αντέχεις οικονομικά ίσως σκεφτείς να επενδύσεις περισσότερα, καθώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα ή τα σπαστά είναι πολύ ακριβότερα.
Ποια είναι τα βασικά αξεσουάρ;
Χρειάζεσαι φώτα. Μετά κράνος. Μια μικρή εργαλειοθήκη με κλειδιά και μια τρόμπα. Αχρείαστα να είναι...
Ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος μας στην Αθήνα;
Η διοργάνωση Πρωταθλήματος Bike Polo! Γίνεται χαμός στην Αμερική!
cosmo.gr
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου