Ads 468x60px

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δεξαμενόπλοιο μετέφερε παράνομα ποσότητες υγρών καυσίμων

Χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά μετέφερε ποσότητες υγρών καυσίμων το, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο «ΚΑΠΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ».
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ...
Λιμενικό Σώμα, σε έλεγχο από κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απογευματινές ώρες της 02/09/2011, στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος, βρέθηκαν ποσότητες καυσίμου ναυτιλίας, ενώ είχε δηλωθεί μηδενικό υπόλοιπο. Διαπιστώθηκε ότι στο βιβλίο πετρελαίου δεν υπήρχε ολοκληρωμένη εγγραφή για μηδενική ποσότητα καυσίμων στις δεξαμενές φορτίου του πλοίου, όπως είχε ανακοινωθεί στο Κέντρο Άμεσης Δράσης του Κ.Λ.Π., ενώ από καταμέτρηση που διενεργήθηκε στις δεξαμενές φορτίου, μετρήθηκε η ύπαρξη συνολικής ποσότητας 16.585 λίτρων καυσίμου FUELOILκαι 37.112 λίτρων καυσίμου DIESELOIL.

Επίσης, στο πλοίο δεν εντοπίστηκαν παραστατικά από τα οποία να προκύπτει η νόμιμη μεταφορά και ύπαρξη της προαναφερθείσας ποσότητας, ενώ και ο Πλοίαρχος δεν επέβαινε επί αυτού.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από το τμήμα Ασφάλειας του Κ.Λ.Π., η οποία παρήλθε χωρίς να καταστεί δυνατή η σύλληψη των κατηγορούμενων.

Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πηγη: tromaktiko

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin