Ads 468x60px

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Καστοριά: Οι βρύσες αντί για νερό, βγάζουν χώμα

Καστοριά: Οι βρύσες αντί για νερό, βγάζουν χώμα
Μαύρο χώμα βγάζουν οι βρύσες στα σπίτια πολλών οικισμών στην Καστοριά, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία, ωστόσο οι αρμόδιοι είναι καθησυχαστικοί.Το θέμα αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Καστοριανή Εστία» και ακολούθησε σχετική ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο από τον σύμβουλο Νίκο Καραμανίδη.Μετά τον «Καλλικράτη», η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Καστοριάς (ΔΕΥΑΚ) κλήθηκε ν' αντεπεξέλθει σε πολλαπλάσιο όγκο δουλειάς, κληρονομώντας τα προβλήματα δικτύων των μικρότερων δήμων, που έγιναν δημοτικά διαμερίσματα πλέον.
Όπως καταγγέλλεται, ορισμένοι απερχόμενοι δήμαρχοι είχαν επιλέξει την εύκολη λύση «αυτοσχέδιων» βιολογικών καθαρισμών. Αρκετά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν πέρυσι ενίσχυσαν τις ανησυχίες των κατοίκων.Τα λύματα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πενταβρύσου καταλήγουν σε μια τάφρο με καλαμώνες και βρύα, όπου, αφού διυλίζονται «φυσικά», παίρνουν τον δρόμο για τον Αλιάκμονα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών, η τάφρος «φουσκώνει» και παρασύρονται χωρίς «επεξεργασία» ως τα αντλιοστάσια της Τσάκωνης.Ο δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς, Νίκος Καραμανίδης, τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, έχει διαπιστωθεί στο νερό υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο.
«Περισσότερα από δέκα χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με το μαύρο νερό στις βρύσες των σπιτιών. Ο κόσμος βάζει φίλτρα και σχεδόν αμέσως καταστρέφονται. Μόνη λύση είναι η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου» ανέφερε.
Πηγή: radioargos

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin