Ads 468x60px

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τζούλια α λα... ιταλικά!

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Και το όνομα αυτής... ιταλικό: Τζούλια. Η ιταλική ρίζα της μαμάς επικράτησε στην επιλογή ονόματος της δεσποινίδας Σαρκοζί.
Το ανακοίνωσε χθες το βράδυ η ίδια η μαμά, η - ιταλικής καταγωγής - Κάρλα Μπρούνι, μέσα από την ιστοσελίδα της, εκφράζοντας παράλληλα τις βαθιές ευχαριστίες της ιδίας και του συζύγου της για τα «πολλά συγχαρητήρια μηνύματα» και τα «μηνύματα συμπάθειας».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε ξεκαθαρίσει από το πρωί πως θα άφηνε στη σύζυγό του «τη χαρά να αποκαλύψει το όνομα» της μοναχοκόρης που του χάρισε, στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, ενόσω εκείνος συσκεπτόταν εκτάκτως στη Φρανκφούρτη με την Ανγκελα Μέρκελ. Πραγματοποιούσε προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μαγιέν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση. Αλλά οι εργαζόμενοι χάρισαν στον Νικολά Σαρκοζί μια σαλιάρα για το μωρό, ένα βιβλίο για την Κάρλα και ένα δενδρύλλιο βελανιδιάς να φυτέψει προς ανάμνηση του ευτυχούς γεγονότος. Και ο νέος πατέρας αντέδρασε ζεστά: «Είναι πραγματικά πολύ ευγενικό, πολύ τρυφερό. Ολοι οι γονείς εδώ μπορούν να καταλάβουν τη μεγάλη μας χαρά, μια χαρά ακόμα μεγαλύτερη διότι είναι ιδιωτική. Θα σας πω μόνο πως είναι και οι δυο τους πολύ καλά».

Την Τετάρτη, ενόσω η Κάρλα Μπρούνι γεννούσε στην κλινική La Muette, το γαλλικό twitter «ορκιζόταν» πως το όνομα του παιδιού, του πρώτου που αποκτά εν ενεργεία Πρόεδρος της Γαλλίας, θα είναι Νταλιά. Ο ιταλικός Τύπος πείστηκε απόλυτα, η «Corriere della Sera» ανήγγειλε χθες «την άφιξη της Νταλιά στα Ηλύσια Πεδία». Καλύτερα πληροφορημένη αποδείχθηκε χθες η μερίδα εκείνη του γαλλικού Τύπου που αποκαλείται presse people (αυτή που αγαπά περισσότερο τα κουτσομπολιά): το όνομα Τζούλια κυκλοφορούσε από νωρίς. Φωτογραφίες του μωρού πάντως δεν θα δούμε, η Κάρλα το έχει ξεκαθαρίσει. Ξέρουμε μόνον πως ο γάλλος Πρόεδρος το είδε τρεις ώρες αφότου γεννήθηκε, επιστρέφοντας από Γερμανία - πως επέστρεψε στο μαιευτήριο La Muette χθες το πρωί - πως αναχώρησε κατόπιν για τη Μαγιέν - και πως ο γαλλικός Τύπος αφιέρωσε χθες στο γεγονός από μηδέν λέξεις (βλ. «Liberation» ή «Le Monde» στις έντυπες εκδόσεις) έως αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν το μωρό θα κάνει καλό ή κακό στην προεδρική εικόνα (βλ. «Le Figaro» ή 20minutes.fr).

Δημοσκόποι, πολιτειολόγοι και επικοινωνιολόγοι που επιστρατεύτηκαν πάντως φάνηκε να συναινούν πως εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι Γάλλοι δεν θα συμπαθήσουν περισσότερο τον Σαρκοζί επειδή έγινε για τέταρτη φορά πατέρας. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικοινωνιολόγο Φαμπρίς ντ' Αλμεϊντά, αν κάνει το λάθος και... παραδείξει τη χαρά του, θα μπουν σε (ακόμα μεγαλύτερο) πειρασμό να του δώσουν... πατρική άδεια την άνοιξη του 2012.
Πηγή: tanea

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin