Ads 468x60px

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η Zήνα Κουτσελίνη μιλάει για τον πάτο που "έπιασε", τo πρωινό που προτιμά και την Ε. Μενεγάκη!

Η Ζήνα Κουτσελίνη ίσως είναι από τις λίγες που μπορούν να έχουν άποψη για την τηλεόραση αφού έχει περάσει σχεδόν απ'όλες τις θέσεις! Έχει υπάρξει ρεπόρτερ στις ειδήσεις του Mega, έχει κάνει ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορταζ, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Παπαδάκη και το 1995 ανέλαβε τον “Πρωινό καφέ” με την Ελένη Μενεγάκη για τουλάχιστον έξι σεζόν.

Το 2003 κάθεται στην καρέκλα της διευθύντριας ψυχαγωγικών προγραμμάτων του Alpha όπου στήνει πολλά νέα προγράμματα και νέες ζώνες. Η μέχρι τώρα καριέρα της στην τηλεόραση έκλεισε στο Άλτερ ως διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος. Σήμερα έχει κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και για όλα αυτά μιλάει στο TLIFE!

Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου εγχείρημα. Ήταν πάντα το όνειρό σου; Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σου εκεί;
"Δημιούργησα μια boutique σεμιναρίων τηλεόρασης, δίπλα στο Caravel, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2. Είναι ένα ολοκληρωμένο τηλεοπτικό στούντιο, με κάμερες, φώτα, κοντρόλ, μοντάζ. Ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο, που στριφογύριζε στο μυαλό μου την τελευταία δεκαετία και του έδωσε σάρκα και οστά ο artdirector των επωνύμων Νικόλας Κωνστάντης. Απευθυνόμαστε σε δημοσιογράφους, παρουσιαστές- αρχάριους και μη-, σε γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες και γενικότερα σε όσους θέλουν να βοηθηθούν από τα μυστικά του μέσου. Συνοδοιπόροι μου σε αυτή την πρωτοβουλία είναι σημαντικοί άνθρωποι, προερχόμενοι από το χώρο της τηλεόρασης και όχι μόνο. Τα σεμινάρια όμως δεν σταματούν στην τηλεόραση, αλλά επεκτείνονται και στο life, στο αθλητικό και στο businesscoaching.H Πηγή Δεβετζή, σε συνεργασία με την Κλινική ψυχολόγο & σύμβουλό NLPcoaching, Χριστίνα Σταματάκη, είναι μόνο δύο από τα πρόσωπα που παραδίδουν μυστικά επιτυχίας. Είναι ένας χώρος σεμιναρίων για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα η φιλοσοφία μου."

Στο facebook αναφέρεις για τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει ο... "πάτος". Συγκεκριμένα έγραψες: "Ο πάτος έχει μια ηδονική γοητεία στη ζωή μας... Μόνο προς τα πάνω μας επιτρέπει να κοιτάξουμε...Αυτή είναι η μοίρα του!!! Αυτό είναι το δικό μου ρητό. " Εσύ νιώθεις ότι πέρασες από αυτόν;
"Μόνο… Από τα παιδικά μου χρόνια, που δεν ήταν και τα ευκολότερα για παιδί, συμπορεύτηκα με τον πάτο…(άλλη ιστορία). Άλλωστε έχει τεράστια γοητεία, γιατί από εκεί βλέπεις πιο καθαρά πάντα… και υπάρχει μόνο ένας δρόμος να κοιτάξεις … ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ! Δεν με φόβισε ποτέ. Εξοικειώθηκα μαζί του και έγινα καλύτερη συνάδελφος, σύζυγος και τώρα μητέρα. Ο πάτος με βοήθησε να λέω ελεύθερα την άποψή μου, χωρίς να φοβάμαι μήπως χάσω κάτι από τα κεκτημένα μου. Κράτησα σε όλη μου τη ζωή μια ντόμπρα στάση, όσο κι αν την πλήρωσα σε κάποιες περιπτώσεις. Κι επαγγελματικά έφτασα στον πάτο, όταν η ‘’ραδιούργα’’ AGB με οδήγησε σε λανθασμένες κοντοπρόθεσμες επιλογές. Βρήκα όμως τον άλλο δρόμο, είδα το φως του και όταν το συνειδητοποίησα βγήκα προς τα πάνω."

Πώς τη βλέπεις την τηλεόραση τώρα σε σχέση με εκείνη της περιόδου που δούλευες εσύ;
"Βλέπω πολύ τηλεόραση και νομίζω ότι πλέον είμαι καλή τηλεθεάτρια… Βλέπω μια τηλεόραση σε αρμονία με την εποχή που ζούμε. Είναι η αποτύπωση της κοινωνίας μας στο καντράν της οθόνης. Δεν έχουμε κουράγιο να αλλάξουμε τίποτα γιατί φοβόμαστε τα χειρότερα που θα έρθουν, στο σπίτι μας, το κανάλι μας. Απέχω από την τηλεόραση, σχεδόν δύο σεζόν, μετά από 20 χρόνια συνεχόμενης πορείας και νιώθω πως δεν έλειψα ούτε μέρα. Ίδια τηλεοπτικά προϊόντα, ίδια πρόσωπα, ίδιες ιδέες. Όλα έκαναν κύκλους στο οργανόγραμμα των σταθμών… Επικίνδυνο το ρίσκο στις μέρες μας. Υπηρέτησα κάθε είδους πρόγραμμα που μου ανατέθηκε ή έστησα από την αρχή με σεβασμό και τίποτα δεν παίρνω πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως άνθρωποι πρέπει να μένουμε στάσιμοι και να μη βλέπουμε τις νέες ανάγκες της τηλεόρασης που εναρμονίζονται πια με αυτές του διαδικτύου. Η Τατιάνα το ξέρει καλά αυτό… Socialmedia και ξερό ψωμί!!!"

Από επιλογή σου δεν δουλεύεις και τώρα ή δεν υπάρχουν προτάσεις;
Προτάσεις υπήρχαν και μάλιστα αρκετά ενδιαφέρουσες, σε διάφορα πόστα, από τη στιγμή που αποχώρησα από το Αlter. Μόνο που όταν τελείωσε αυτή η συνεργασία, το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω μητέρα… Έτσι πέρασε ενάμιση χρόνος. Τώρα ξαναμπαίνω στα τηλεοπτικά πράγματα με ένα δικό μου εγχείρημα και τηλεοπτικές - ιντερνετικές προτάσεις που επεξεργάζομαι. Το μέλλον είναι στο διαδίκτυο και αυτό δεν αλλάζει.

Η πιο δυνατή φιλία που έχεις κάνει από αυτό τον χώρο;
Δεν μπορώ να σταθώ σε μία. Δέθηκα με τα πρόσωπα που συνεργαστήκαμε… Θαύμασα τις ικανότητές τους και μαζί προχωρήσαμε.

Τελικά ταιριάζει στην Ελένη η μεσημεριανή ζώνη; Θεωρείς ότι έχει ακόμη πολλή διάρκεια στην τηλεόραση;
"Η Ελένη αποδείχτηκε πως ταιριάζει σε όλες τις ζώνες. Αν δεν κάνω λάθος από την πρώτη μέρα που βγήκε είναι πρώτη σε όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα, του Star και του Alter. (Αν και το Alter, λόγω των συνεχόμενων απεργιών αδικεί τις εκπομπές και τα νούμερα τους, καθώς οι τηλεθεατές βγαίνουν από την καθημερινή τους συνήθεια.)Mου λείπει όμως από το πρωινό και είμαι περίεργη να δω σε ποιο στρατόπεδο θα ενταχθούν οι φανατικοί θαυμαστές της, στο Mega ή στον Ant1.(Πολύ περίεργη…) Θέλω να τη δω πια και σε ένα show… Tώρα που έκανε την αρχή να αλλάξει ζώνη, νομίζω πως δεν θα φοβηθεί να προβεί και σε άλλες μετακομίσεις…" (γέλια)

Ποιο από τα δύο πρωινά προτιμάς; Σκορδά - Λιάγκα ή Χρηστίδου - Φερεντίνο;
"Τώρα που τα είδα και τα δύο, συνεχίζω να προτιμώ το πρωινό του Γιώργου και της Φαίης. Είναι δεμένη ομάδα, με τα συν και τα πλην τους. Διαφορετικοί άνθρωποι κάθονται μαζί και βγάζεις άκρη στα λεγόμενά τους. Δεν ανταγωνίζονται στις ατάκες. Από την άλλη είναι το Mega. Δυνατοί καλεσμένοι με δυνατά τηλεοπτικά προϊόντα. Στον Ant1 δεν υπάρχει χημεία. Μου θυμίζει την ίδια αγωνία του Νίκου Μουτσινά και της Κατερίνας Ζαρίφη, να ισορροπήσουν στον τηλεοπτικό αέρα. Πολλά πρόσωπα, χωρίς ακόμη να είναι διακριτοί οι πρώτοι ρόλοι. Δεν αναγνωρίζω ακόμη τον πρωταγωνιστή. Δεν ξέρω αν ο πρώτος ρόλος ανήκει στο Χρήστο Φερεντίνο, στη Σίσσυ Χρηστίδου ή στην Κατερίνα Ζαρίφη. Ο Παύλος Σταματόπουλος έχει πιο ξεκάθαρο ρόλο. Όλη την εβδομάδα είδα μια εκπομπή, προσαρμοσμένη στα γούστα της ομάδας και στο lifestyle, χωρίς επικοινωνιακά στοιχεία που είναι το μεγάλο ατού του Χρήστου. Πρέπει να ξαναδούν τις ισορροπίες, πριν είναι πολύ αργά. Το κεντρικό τους τραπέζι με τις ρόδες ποδηλάτου το βρήκα πολύ ενδιαφέρον εικαστικά, γιατί πολύς λόγος έγινε για το αν παραπέμπει σε κάτι άλλο. Το πίσω κοντινό των παρουσιαστών με τα γράμματα είναι λίγο, σαν μουντζούρα. Χάνονται τα είδωλα… οι πρωταγωνιστές. Το σκηνικό του Mega δεν άλλαξε ουσιαστικά σε σχέση με πέρυσι.
Ο καιρός θα δείξει… Μέχρι στιγμής, ως τηλεθεάτρια επιλέγω mega. Συστήνω ψυχραιμία σε όλα τα τηλεοπτικά στρατόπεδα. Είναι πολύ νωρίς για τηλεοπτικά συμπεράσματα σε όλες τις ζώνες, δεδομένης και της επικαιρότητας."

Μία εκπομπή που θεωρείς πολύ καλή;
"Μου αρέσει πολύ η εκπομπή του Θέμου, Όλα. Όταν τη βλέπω παρατηρώ την άλλη πλευρά της τηλεόρασης, που τελικά είναι πολύ διασκεδαστική. Μαέστρος ο Περρής!!!"

Και μία κακή;
"Δεν μου αρέσουν οι πολιτικές εκπομπές σε όποιο κανάλι κι αν παίζονται...με τον όποιο παρουσιαστή. Με κούρασαν οι συμμετοχές των ίδιων προσώπων και ο πολιτικός τους αδιάφορος λόγος. Απευθύνονται στους Έλληνες, λες και μιλάνε σε τοίχο!"

Ένα φρέσκο πρόσωπο που πιστεύεις;
"Δεν τη λες φρέσκο πρόσωπο, αλλά μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα δικό της πρόγραμμα. Είναι η Τζωρτζέλα Κόσσιαβα, που είναι στο πάνελ της Ελεονόρας Μελέτη. Εγώ θα την έκανα κεντρική παρουσιάστρια σε lifestyle εκπομπή ή σε εκπομπή μαγειρικής. Έχει αυτό το κάτι, που είναι πολύ κοντά στη μέση Ελληνίδα."

Η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από την τηλεόραση;
"Πολλές είναι οι στιγμές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνάντησα και με βοήθησαν να γίνω δημιουργικότερη, καλύτερη και ουσιαστικότερη. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κέλλυ Σακάκου που με έμαθε τις αξίες της ζωής και πως τίποτα δεν σταματά… Την ίδια στιγμή κάτι άλλο αρχίζει!"
Πηγή: tlife

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin