Συστατικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 μεγάλες πατάτες, ψάρι (σκορπιός, μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο) για σούπα, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 καρότα σε ροδέλες, 2 σελινόριζες ψιλοκομμένες, 4 κλωνάρια σέλινο, 1-2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1 Ξέπλυνε και καθάρισε τα ψάρια σου
2 Σε μεγάλη κατσαρόλα βαλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι
3 Πρόσθεσε τα λαχανικά σου και το ψάρι και σκέπασε με νερό (θέλει αρκετό, να τα σκεπάζει καλά)
4 Αλατοπιπέρωσε
5 Άφησε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 1 ώρα
6 Αφού βράσει στίψε το λεμόνι μέσα στη σούπα
7 Αφαίρεσε το ψάρι και καθάρισέ το από τα αγκάθια
8 Σέρβιρε τη σούπα με το φιλέτο του ψαριού στο πλάι
9 Το ψάρι τρώγεται υπέροχα με λίγο φρέσκο λάδι και αλατοπίπερο
Και... καλή όρεξη!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου