Συστατικά
5 σνίτσελ χοιρινά, 5 αβγά, ελάχιστο φρέσκο γάλα, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, τριμμένη φριγανιά, αλεύρι
Για την σος: φρέσκο βούτυρο, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1 Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σου και άφησετα στην άκρη
2 Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε ελάχιστο γάλα
3 Ανακάτεψε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά σου, το κάρυ, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο
4 Βούτηξε τα φιλέτα στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά να πάρουν μια ομοιόμορφη κρούστα
5 Για την λεύκη σος βάλε το βούτυρο να κάψει και σόταρε τα μανιτάρια ολόκληρα
6 Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ
7 Τέλος βάλε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε
8 Άφησε να δέσει η κρέμα και σέρβιρε
Και... καλή όρεξη!!!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου