Ads 468x60px

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πρώην αστυνομικός δήλωνε ''ψίχουλα'' και έκρυβε εκατομμύρια!!

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Ένας πρώην αστυνομικός που έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε να έχει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και αμέσως μετά, εμφανίσθηκε ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων, ενώ έχει επιχειρήσει να αγοράσει και ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων!

Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που προκύπτουν ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ - μετά από εισαγγελική εντολή - σε τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων, στους οποίους διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν εισοδήματα της τάξης περίπου των 2 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτήν τη λίστα που περιελάμβανε ιατρούς, αστρολόγους, μάνατζερ ποδοσφαίρου και αγρότες υπάρχει μια περίπτωση που κίνησε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για το όνομα ενός συνταξιούχου αστυνομικού που εμφανίζεται να έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την τελευταία τετραετία συνολικά 2.269.104 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αναρωτιούνται πώς ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρέθηκε με τέτοια χρηματικά ποσά στα χέρια του. Σύμφωνα με το ''Βήμα'' από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για απλό αστυνομικό που υπηρέτησε σε τμήματα τάξης της ΕΛ.ΑΣ. στη συμπρωτεύουσα αλλά και στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν για αστυνομικό «ο οποίος δεν είχε ασχοληθεί με σοβαρές αστυνομικές υποθέσεις και ποτέ δεν είχε διατυπωθεί υπόνοια διαφθοράς σε βάρος του».

Ο αστυνομικός αποχώρησε στα τέλη του 2006 από την ΕΛ.ΑΣ., περίοδο που τα οικονομικά του στοιχεία, τα οποία εντόπισε ο ΣΔΟΕ, εντυπωσιάζουν. Εκείνο τον χρόνο, πριν από την αποχώρησή του από την Αστυνομία, εμφανίσθηκε να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περίπου 335.000 ευρώ, ενώ στη φορολογική δήλωση του εμφάνιζε έσοδα μόνο 27.022 ευρώ.

Σε λίγους μήνες ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε - σύμφωνα με το ΣΔΟΕ - επιπλέον χρηματικά ποσά της τάξης του 1.009.294 ευρώ ενώ δήλωνε έσοδα της τάξης των 45.343 ευρώ. Παρόμοια κίνηση και αναντιστοιχία με τις φορολογικές του δηλώσεις παρουσίασε και τα δύο τελευταία χρόνια.
Πηγή: newsit

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin