Ads 468x60px

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Economist: "Υποτιθέμενο τείχος ασφαλείας προβλέπει η Συμφωνία"

Economist: "Υποτιθέμενο τείχος ασφαλείας προβλέπει η Συμφωνία"

Μια σωσίβια λέμβος που θυμίζει σουρωτήρι και ετοιμάζεται να κατέβει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Μέσα σε αυτήν οι ηγέτες της ΕΕ κρατούν τα κουπιά, αλλά το ύφος τους είναι τρομαγμένο.Κάπως έτσι απεικονίζει το Economist την «ιστορική» συμφωνία της ΕΕ για το κούρεμα της Ελλάδας και τη σωτηρία του Ευρώ.Είναι προφανές ότι οι συντάκτες της επιθεώρησης δεν συμμερίζονται την ευρωπαϊκή αισιοδοξία.

Στο άρθρο αναφέρεται σαφέστατα ότι η συμφωνία έχει πολλά κενά (αντίστοιχα με τις τρύπες στο σουρωτήρι) και δεν φαίνεται να πείθει για την αποτελεσματικότητά της.


«Είναι το τρίτο πακέτο λύσης αυτής της χρονιάς και κατά πιθανότητα δεν θα είναι το τελευταίο» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Κατά τον Economist, το υποτιθέμενο τείχος ασφαλείας που προβλέπει η Συμφωνία, το EFSF, δεν έχει αρκετά κεφάλαια για να «σώσει» χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ οι χώρες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμες. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΕΚΤ.


«Δυστυχώς, μοιάζει περισσότερο με φιλοδοξίες, παρά με πρόβλεψη» τονίζει αναφορικά με το 1 τρισ., ευρώ που θα συγκεντρωθεί.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην Ελλάδα και στην «αγωνιώδη» προσπάθεια να είναι εθελοντική η συμμετοχή των ιδιωτών, ώστε να μην ενεργοποιηθεί η απρόβλεπτη αγορά των CDS.


Είναι όμως και η Ιταλία του Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανγησυχεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αφού ελάχιστοι πιστεύουν τις δεσμεύσεις του.


Ο Economist προβλέπει νέες συναντήσεις σε επίπεδο αρχηγών της ΕΕ, αλλά και νέες κρίσεις. «Και όταν επιτέλους θα έχουν βρει τη λύση, το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο»...

ΤΑ ΝΕΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin