Ads 468x60px

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Dream Hotel: Amangiri

-
To Amangiri (που σημαίνει ειρηνικό βουνό)  ανήκει στην prestigious αλυσίδα των amanresorts και βρίσκεται στο Canyon Point της νότιας Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στα σύνορα με την Αριζόνα.
Το resort βρίσκεται μέσα σε μια προστατευμένη κοιλάδα με θέα στο πιο φημισμένο αξιοθέατο της Γιούτα, το Grande Staircase- Escalante National Monument.
-
Βρίσκεται σε 25 λεπτά απόσταση, οδικώς, από την πιο κοντινή πόλη Page της Αριζόνα και 15 λεπτά από τις όχθες της λίμνης Powell.
Αρχιτεκτονικά, το resort έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον.
Είναι κτισμένο γύρω από μια κεντρική πισίνα, προσφέροντας στον επισκέπτη συγκλονιστική θέα στο επιβλητικό τοπίο που αποτελείται από βαθειά φαράγγια και πανύψηλα οροπέδια. Αποτελείται από ένα κεντρικό κτίσμα που περιλαμβάνει ένα καθιστικό, βιβλιοθήκη, εστιατόριο, κελάρι και μια γκαλερί και από δύο πτέρυγες που περιλαμβάνουν τις σουίτες και το Aman Spa. Το Amangiri διαθέτει συνολικά 34 σουίτες –δύο από αυτές με ιδιωτική πισίνα– με καθιστικό και όλες τις πολυτελείς παροχές για τις οποίες φημίζονται τα amanresorts. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η Amangiri suite με 18 μέτρων πισίνα, μεγάλο ιδιωτικό κήπο και πολλές επιπλέον παροχές.
Η Γκαλερί περιλαμβάνει αξιόλογα έργα τέχνης από την περιοχή, κοσμήματα και χειροτεχνήματα της κοινότητας των Ναβάχο, ταξιδιωτικά βιβλία, ρούχα και διάφορα άλλα μικροπράγματα που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσουν οι επισκέπτες κατά την διάρκεια της διαμονής τους εκεί.
Το μενού στο εστιατόριο αλλάζει συχνά, περιλαμβάνοντας πολλά τοπικά πιάτα. Υπάρχει επίσης και πριβέ τραπεζαρία για όσους επιθυμούν την απομόνωση και δίπλα της ένα εντυπωσιακό κελάρι με πολλά και εξαιρετικά κρασιά.
-
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το desert lounge, ένα open air καθιστικό απ’ όπου μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα ή τον γεμάτο άστρα ουρανό την νύχτα.
Η ευρύτερη γύρω περιοχή, που κατοικείται εδώ και αιώνες από τις φυλές των Ναβάχο και των Χόπι, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή με πολλά αξιοθέατα –ένα από αυτά και το διάσημο Grand Canyon–, σπάνια ζώα και φυτά.
-
Το πιο κοντινό αεροδρόμιο βρίσκεται στην πόλη Page και οι πτήσεις από και προς τα εκεί εκτελούνται από την Great Lakes Aviation. Απευθείας πτήσεις για την πόλη Page υπάρχουν από το Ντένβερ, το Λας Βέγκας και το Φήνιξ της Αριζόνα. Εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητα να πάει κάποιος στο resort οδικώς από το St George της Γιούτα, για το οποίο υπάρχουν σχεδόν καθημερινά πτήσεις από το Λος Άντζελες.
Οι τιμές ξεκινούν από 1000 δολάρια τη βραδιά και φθάνουν τα 3600 για την Amangiri suite.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin