Συστατικά
1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, 1 φύλλο δάφνης, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 1 ξυλαράκι κανέλλα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε το κρέας σε ένα μπολ και μαρίναρέ το με το κρασί, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
2 Σκέπασε με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ
3 Βάλε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι σου μαζί με το σκόρδο
4 Πρόσθεσε το κρέας μαζί με τη μαρινάρα
5 Στη συνέχεια πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη μαζί με 2 περίπου ποτήρια νερό
6 Σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες
TIP
Δεν πρέπει να αλατίζετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε. Το αλάτι βγάζει το ζωμό του κρέατος και εμποδίζει το ψήσιμο. Αλατίστε το στη μέση του μαγειρέματος. Δοκιμάστε το όταν το κρέας έχει γίνει και, αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο.
Και... καλή όρεξη!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου