Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός: Θρύλος στο γήπεδο, θρήνος στο φινάλε


Ένας επιβλητικός Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στην Άρσεναλ που δεν ήρθε για τουρισμό, την διέλυσε με 3-1, αλλά η ανατροπή και νίκη της Μαρσέιγ στην έδρα της Ντόρτμουντ (3-2) τον έστειλε στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας της Άρσεναλ με 3-2, αλλά η νίκη της Μαρσέιγ στην έδρα της Ντόρτμουντ τους έστειλε στην τρίτη θέση του ομίλου τους, αφήνοντας τους μία έντονη πικρία!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδσε “διάβασε” σωστά το ματς, είδε πως αυτό που πρέπει να κάνει ήταν να πιέσει ψηλά, εκεί όπου ήταν και η δύναμη της ομάδας του και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Αυτό που δεν μπορούσε να υπολογίσει ήταν την τεράστια ανατροπή που πέτυχε η Μαρσέιγ στην έδρα της Ντούρτμουντ. Οι Γάλλοι αν και έχαναν με 2-0, έφεραν “τούμπα” το ματς και νικώντας 3-2, πήραν την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, στο 200ο του παιχνίδι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον πάγκο των Λονδρέζων, ο Βενγκέρ είδε την ομάδα του να μην μπορεί να σταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στο... κολασμένο “Καραϊσκάκη”, να τα έχει χαμένα μπροστά στους παθιασμένους “ερυθρόλευκους” και να φαίνεται ανταγωνιστική μόνο μετά το γκολ του Μπεναγιούν.

Το θρίλερ όμως έγινε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Μαρσέιγ στην Γερμανία έκανε το 2-2, ο Ολυμπιακός “καθάρισε” το ματς στο Φάληρο κάνοντας το 3-1 με τον Μοντέστο, αλλά οι Γάλλοι έκαναν την ολική ανατροπή, φτάνοντας στο 3-2 με τον Βαλμπουενά, σκορ πρόκρισης στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την μικρή διαφορά χρόνου που υπήρχε ανάμεσα στα δυο ματς, οι παίκτες του Ολυμπιακού ρωτούσαν τι γινόταν στην Γερμανία, μέχρι που έμαθαν πως το παιχνίδι έληξε και πως θα πάνε στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ιστορία πάντως έγραψε πως ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, “διέλυσε” την Άρσεναλ και πλέον θα συνεχίσει στους “32” της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).

Άρσεναλ. (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη


Η τελευταία αγωνιστική: 

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1
(16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοδέστο-57’ Μπεναγιούν)

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3
(23’ Μπλαστσικόφσκι, 32’ πεν. Χούμελς-45+4’ Ρεμί, 85’ Α. Αγιού, 87’ Βαλμπουενά)


Η τελική βαθμολογία: 

1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντόρτμουντ 4


Πηγή: newsit

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin