Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Google: Εργασία και διασκέδαση


Μοιάζει περισσότερο με το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» και όχι με χώρο γραφείων.
Όσοι «απασχολούνται» εκεί, δεν πηγαίνουν για δουλειά αλλά για διασκέδαση και χαλάρωση.
Καλώς ήρθατε στον ανακαινισμένο όροφο των γραφείων της Google, τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που φαντάζεται καθένας ως επαγγελματικό χώρο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος μηχανολογίας της Google, Νέλσον Μάτος, τα ευρύχωρα γραφεία και το ευχάριστο περιβάλλον κινητοποιούν τη δημιουργική πλευρά των εργαζομένων.

Το πάτωμα «L4», όπως χαρακτηρίζεται ο νέος χώρος, σχεδιάστηκε από τους πιο ταλαντούχους μηχανικούς και διακοσμητές. Οι διάδρομοι θυμίζουν διαστημικό σταθμό, ενώ στα διαλείμματα τα «μεγάλα μυαλά» της κορυφαίας εταιρείας μπορούν να χαλαρώνουν παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σε αφθονία υπάρχουν εξάλλου «καύσιμα» για το προσωπικό, δηλαδή φαγητό και χυμοί, για τα οποία μάλιστα οι υπάλληλοι δεν θα πληρώνουν τίποτα. Τα ανώτερα στελέχη θεωρούν ότι μόνο αν είναι κανείς «χορτάτος» αποδίδει καλύτερα στη δουλειά του.

Στην καφετέρια του ορόφου, τα μέλη της δυναμικής, δημιουργικής ομάδας θα μπορούν να απολαμβάνουν δεκαεννιά διαφορετικές γεύσεις καφέ, ενώ σε ένα από τα τέσσερα εστιατόρια του «L4» υπάρχει και σούσι μπαρ.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στα νέα γραφεία της Google, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη χρήση πολυτελούς γυμναστηρίου, μουσικού δωματίου με ηχομόνωση όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώνει στο διάλειμμά του παίζοντας ντραμς ή κιθάρα και ένα δωμάτιο εξοπλισμένο με τις καλύτερες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας και βιντεοκονσόλες.

Τέλος, στον χώρο υπάρχει και μπιλιάρδο για αγώνες στα διαλείμματα. «Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα άνετα γραφεία βοηθούν στις συχνές συναντήσεις των υπαλλήλων» γεγονός που κατά τα λεγόμενα του Νάλσον Μάτος ενθαρρύνει την ανταλλαγή απόψεων και τη «γέννηση» πρωτοποριακών ιδεών.


Πηγή: espresso

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin