Ads 468x60px

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινά ποτά - Glühwein, Egg nog, Σανγκρία, Ζεστό βουτυρωμένο ρούμι


Η δημιουργία ενός εορταστικού ποτού δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολη υπόθεση. Με υλικά απλά και εφαρμογές απλούστερες εκπλήξτε ευχάριστα τους καλεσμένους σας με κοκτέιλ γεμάτα άρωμα.


Glühwein (Χώρα προέλευσης: Γερμανία)

Υλικά
4 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
4 κ.σ. ζάχαρη
12 καρφάκια γαρίφαλου
1 πρέζα πιπέρι
2 πορτοκάλια, σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες
6 ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το κόκκινο, το λευκό κρασί, και το κονιάκ και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα (χωρίς να βράσει), προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και το αρωματικό πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρεται ζεστό σε χαμηλό ποτήρι, γαρνιρισμένο με φέτες πορτοκαλιού


Egg Nog (Χώρα προέλευσης: Αμερική)

Υλικά
12 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
6 φλ. γάλα
2 φλ. κρέμα γάλακτος
1½ φλ. ζάχαρη
2 φλ. ουίσκι
¾ φλ. κονιάκ
2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ουίσκι και το κονιάκ και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6 ώρες.
30 λεπτά πριν σερβιριστεί, το βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο στο παγωμένο μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μίξερ ώσπου να σφίξει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγη λίγη την μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Κάνουμε το ίδιο και με την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου σε ψηλό ποτήρι, γαρνιρισμένο με λίγο μοσχοκάρυδο.


Σανγκρία (Χώρα προέλευσης: Ισπανία)

Υλικά
1½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 ξύλαράκι κανέλας
3 κ.σ. ζάχαρη
1 μήλο, 1 αχλάδι, 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι, κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση
Σε μια κανάτα αδειάζουμε το κρασί, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα φρούτα και αφήνουμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρεται σε ποτήρι του κρασιού σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με κομμάτια φρούτα από την κανάτα.


Ζεστό Βουτυρωμένο Ρούμι (Χώρα προέλευσης: Αμερική)

Υλικά
3 φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. βούτυρο, ανάλατο
3 κ.γ. μέλι
1 σφηνάκι μεζούρα μαύρο ρούμι
1 κλωναράκι βανίλιας, μόνο τους σπόρους
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρεται ζεστό σε χαμηλό ποτήρι ενώ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μέρες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin