Ads 468x60px

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή: Κουραμπιέδες

Kourampiedes

Συστατικά
2 φλιτζάνια λάδι, 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού), 2 κρόκους αυγών, 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ, 2 βανίλιες, 1 κιλό αλεύρι, 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα, 1 φλιτζάνι ροδόνερο, 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Τρόπος μαγειρέματος
1 Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
2 Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
3 Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
4 Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη

Tip
Άφησε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελάχιστα και ράντισέ τους με το ροδόνερο. Αν είναι καυτοί θα μαλακώσουν κι αν είναι κρύοι δεν θα σε βοηθήσουν να σταθεί η άχνη στην επιφάνεια τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin