Melomakarona |
Συστατικά
2 ποτήρια του νερού λάδι, 1 ποτήρι του νερού φυτίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ, 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι, 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κουταλάκι γαρύφαλλο, 1 κουταλάκι κανέλλα
Για το σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 ½ ποτήρι νερό, 3 κουταλιές μέλι, ½ λεμόνι στιμένο, 1 ξύλο κανέλλας, γαρύφαλλα
Τρόπος μαγειρέματος
Χτυπάμε μαζί τη φυτίνη, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν στο μίξερ.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια, ανακατεύουμε και ύστερα αρχίζουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι και όσο πάρει.
Βουτυρώνουμε το ταψί και σχηματίζουμε τα μελομακάρονα.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί.
Αρχίζουμε αμέσως να φτιάχνουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το λεμόνι, βράζει το μείγμα για 5 λεπτά, ύστερα ρίχνουμε το λεμόνι και βράζει για άλλα 5 λεπτά.
Όπως είναι τα μελομακάρονα χλιαρά και στο σιρόπι καυτό, ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί και αφήνουμε να ρουφήξει.
Τα γυρίζουμε και από την άλλη.
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Tip
Μη φοβηθείτε να βάλετε καυτό σιρόπι στα ζεστά μελομακάρονα. Έτσι μόνο μελώνουν καλά χωρίς να γίνουν "λαπάς".
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου