Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη καθηγητής που πυρπολούσε αυτοκίνητα


Τσακωνόταν με τη γυναίκα του και ξέσπαγε στα αυτοκίνητα των πολιτών! Ο λόγος για έναν 55χρονο καθηγητή σε Τεχνικό Λύκειο, μόνιμο κάτοικο Ψυχικού, ο οποίος μέσα σε διάστημα τριών μηνών είχε παραδώσει στις φλόγες 21 αυτοκίνητα κατοίκων της Φιλοθέης και του Ψυχικού γιατί δεν άντεχε την γκρίνια της συζύγου του, όπως ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ο πυρομανής καθηγητής συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες τον παρακολουθούσαν. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή των Αμπελοκήπων, την ώρα που ο 55χρονος ήταν έτοιμος να πυροδοτήσει εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε πιλοτή δίπλα σε άλλα οχήματα. Τη στιγμή που οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον του 55χρονου, αυτός δεν δίστασε να βγάλει ένα πιστόλι ρέπλικα και να τους απειλήσει. Βέβαια, οι αστυνομικοί γρήγορα κατάλαβαν πως το πιστόλι ήταν «μαϊμού» και με μια απλή κίνηση κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον καθηγητή.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ο 55χρονος έκαιγε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων, ακόμα και παγκάκια σε αλσύλλια, κυρίως στις περιοχές Φιλοθέης και Ψυχικού, για να ηρεμήσει και να ξεσπάσει μετά από καβγάδες με τη γυναίκα του, αλλά και σε περιπτώσεις που οι μαθητές του στο Τεχνικό Λύκειο έκαναν φασαρία μέσα στην τάξη και του έστηναν διάφορες φάρσες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυρομανής καθηγητής κατασκεύαζε εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από φιάλες γκαζιού μεσαίου μεγέθους, τις οποίες τοποθετούσε σε σακούλες μαζί με ένα μπιτόνι εύφλεκτο υγρό, πεπιεσμένο χαρτί και βαμβάκι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα καταστροφικό.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι πολίτες που είχαν την ατυχία να μπουν τα αυτοκίνητά τους στο στόχαστρο του πυρομανούς καθηγητή χρειάστηκε στην κυριολεξία να αντικαταστήσουν το όχημά τους, καθώς αυτό είχε καταστραφεί ολοσχερώς λόγω του ισχυρού εμπρηστικού μηχανισμού που είχε επινοήσει ο 55χρονος. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο καθηγητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες.


Πηγή: espresso

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin