Ads 468x60px

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Παραδόθηκε 36χρονος μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” - Δείτε το βίντεο της μεταφοράς του στον εισαγγελέα


- Ο 36χρονος έμενε κοντά στη ΓΑΔΑ όπου η οργάνωση ετοίμαζε “χτύπημα” - Τον αναζητούσε 17 μήνες η Αντιτρομοκρατική
Δυο μοτοσικλετιστές ήταν επικεφαλής της πομπής που οδήγησε τον 36χρονο κατηγορούμενο για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” Κώστα Κάτσενο στο Εφετείο. Το μαύρο τζίπ της Αντιτρομοκρατικής που μετέφερε τον κατηγορούμενο που παραδόθηκε νωρίτερα το πρωί συνόδευαν ένα ακόμη αυτοκίνητο άλλες δυο μηχανές με πάνοπλους αστυνομικούς.

Ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος, υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου, παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Αθηνών. Οι αστυνομικοί είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψής του από τον Απρίλιο του 2010, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Καταλυτικής σημασίας για την σύλληψη των μελών του Ε.Α. Ήταν η αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη με το θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου Φούντα.
Ο 36χρονος που έμενε πίσω από τη ΓΑΔΑ στους Αμπελόκηπους είχε χαθεί από προσώπου γης όλον αυτόν τον καιρό.
Οι αστυνομικοί δεν τονίζουν τυχαία τον τόπο κατοικίας του 32χρονου, καθώς λίγο μετά τη συμπλοκή και το θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου Φούντα είχαν εντοπιστεί συνομιλίες των κατηγορούμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τις οποίες, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, σχεδίαζαν χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου στο κτίριο της ΓΑΔΑ, είχαν βρεθεί μάλιστα και σχετικά σχεδιαγράμματα.

Ένα από τα σχεδιαγράμματα για “χτύπημα” της οργάνωσης εναντίον αστυνομικού στόχου που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Νίκου Μαζιώτη.
Όπως λένε το σπίτι του 36χρονου θα εξυπηρετούσε είτε ως σημείο εκκίνησης, είτε ως κρησφύγετο για το χτύπημα.
Ο 36χρονος είχε σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική τακτικές συναντήσεις με τους κατηγορούμενους Μαζιώτη και Κορτέση στην Καισαριανή.
Ωστόσο DNA ή αποτυπώματά του σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν έχουν εντοπιστεί σε “γιάφκες” της οργάνωσης.
Αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος είναι στην Αντιτρομοκρατική για το ... τυπικό της υπόθεσης διευθέτησης του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Ύδρας και Αιγίνης φαίνεται πως ήταν η “κεντρική γιάφκα” της οργάνωσης. 
Λέγεται ότι ο χρόνος παράδοσής του δεν είναι τυχαίος καθώς στις 5 Οκτωβρίου ξεκινάει με καθυστέρηση η δίκη για τον “Επαναστατικό Αγώνα” καθώς στις 11 του ίδιου μήνα λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των συλληφθέντων και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατηγορούμενοι στην δίκη μαζί με τον 26χρονο είναι οι: Παναγιώτα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικιτόπουλος και Μαρία Μπεραχά.
Πηγή: newsit


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin