Ads 468x60px

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Συστατικά
4 μέτριες πατάτες, 250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, 1 φλιτζάνι φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι cheddar τυρί κομμένο σε κυβάκια, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, αλάτι, πιπέρι, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος
1 Τρύπησε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και βάλτες στο φούρνο να ψηθούν. Άφησέ τες αρκετή ώρα, τόση ώστε να βυθίζεται το πιρούνι στη σάρκα του.
2 Στο μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι σόταρε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά να πάρει χρώμα και βγάλε σε ένα μπολ
3 Δυνάμωσε την φωτιά στο τηγάνι και πρόσθεσε το μπρόκολο και το νερό να πάρουν βράση. 4-5 λεπτά αρκούν, ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο
4 Στράγγιξε και πρόσθεσέ το στον κιμά.
5 Κόψε προσεξτικά το πάνω μέρος της πατάτας και άδειασε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
6 Σε ένα μπολ βάλε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώσε με ένα πιρούνι. Φύλαξε ½ φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα
7 Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το μείγμα της πατάτας στον κιμά με το μπρόκολο και ανακάτεψε
8 Μοίρασε το μείγμα στις πατάτες και πασπάλισε με το τυρί. Ψήσε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin