Συστατικά
400 γρ. ρύζι μπασμάτι, 80 γρ. κουκουνάρι, 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (κρατάμε τα σπόρια), 1 καρότο μέτριο περασμένο στον χοντρό τρίφτη, 5 ντομάτες πολύ ώριμες και ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, 100 γρ. σταφίδα μαύρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 λίτρο νερό
Τρόπος μαγειρέματος
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να βγάλει το άρωμά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά και τους σπόρους της για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό.
Τα φέρνουμε μια βόλτα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
TIP
Συνοδεύεται με άλειμμα φέτας που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο multi 150 γρ. φέτα με 150 γρ. ελαιόλαδο και ρίγανη.
Η ίδια συνταγή γίνεται και με γλασέ ρύζι, μόνο που χρειάζεται 800 ml νερό, καθώς «πίνει» λιγότερο νερό από το μπασμάτι.
Και... καλή όρεξη!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου