Ads 468x60px

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Rihanna: Η ντίβα των ρεκόρ


Τα τραγούδια της ακούγονται σε όλον τον κόσμο, ενώ τα βιντεοκλίπ της αποτελούν κάτι σαν σήμα κατατεθέν για όλα τα μουσικά κανάλια. Οι επισκέψεις των κομματιών της στο YouTube ξεπερνούν συνολικά το ένα δισεκατομμύριο, ενώ είναι θέμα χρόνου το νούμερο αυτό να διπλασιαστεί.

Η απόλυτη πριγκίπισσα της ποπ απολαμβάνει την κυριαρχία της και δεν προλαβαίνει να κυκλοφορεί το ένα CD μετά το άλλο.

Το κομμάτι «We Found Love» (featuring Calvin Harris) είναι το 11ο νούμερο 1 κομμάτι της στο HOT 100 και η Rihanna είναι πλέον η μοναδική και η νεότερη σε όλη την ιστορία του θεσμού, μετά τους Beatles, σόλο καλλιτέχνις που έχει 20 TOP-10 hits στην ιστορία του Billboard.

Εχει πουλήσει πάνω από είκοσι εκατομμύρια άλμπουμ και πάνω από εξήντα εκατομμύρια singles, ενώ καθημερινά ενισχύει το ρεκόρ της με αμέτρητες digital πωλήσεις που υπολογίζονται σε οκτώ εκατομμύρια άλμπουμ και τριάντα τέσσερα εκατομμύρια singles.

«Βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική περίοδο της ζωής μου και ομολογώ ότι περνάω καλά. Τραγουδάω, διασκεδάζω και θέλω να είναι γεμάτη χρώματα και ωραίους ήχους όλη η ζωή μου».
Η πασίγνωστη κυρία από τα Μπαρμπέιντος γεννήθηκε ως Robyn Rihanna Fenty από μαύρο πατέρα, τον Ronald Fenty, που ήταν αποθηκάριος, και μαύρη μητέρα, τη Monica Fenty, και έχει δύο μικρότερα αδέλφια, τους Rorrey και Rajad.

Οταν ήταν μικρή, όπως λέει, τραγουδούσε στη χορωδία του σχολείου της και δεν έκρυβε την έντονη επιθυμία της να ενταχθεί στο κύκλωμα της showbiz. Είναι η αδιαμφισβήτητη δημιουργός και ερμηνεύτρια επιτυχιών για τον 21ο αιώνα που μετρά μόνον επιτυχίες από την εποχή που έκανε το ντεμπούτο της το 2005 με το τραγούδι «Music of the sun» και θεωρείται από τις σημαντικότερες ποπ ντίβες της μουσικής σκηνής.

Γεννημένη για να πρωταγωνιστεί

Εχει κατακτήσει δεκάδες διακρίσεις. Μεταξύ αυτών είναι πέντε αμερικανικά μουσικά βραβεία, δεκαοκτώ βραβεία Billboard, ορισμένα Brit awards αλλά, όπως λέει, πιο σημαντικά θεωρεί τα τέσσερα Grammy της καριέρας της. Από αυτά ένα συνδυάστηκε με το κομμάτι «Run this town» που έχει ελληνικό χαρακτήρα, καθώς το τραγούδι έγινε σε συνεργασία με τον Kanye West, τον Jay-Z και τον Θανάση Αλατά.

Το «Talk that talk» είναι το έκτο μέσα σε έξι χρόνια στούντιο-άλμπουμ της και αποδεικνύει ότι η Rihanna είναι γεννημένη για να πρωταγωνιστεί. Εκρηκτικό ντεκολτέ που συνδυάζεται υπέροχα με υποκριτικό ταλέντο, ντύσιμο που τονίζει τις καμπύλες και κατακόκκινα χείλη. Αιχμηρή, τολμηρή, παθιασμένη, αποκαλυπτική, εκπέμποντας αστείρευτη ενέργεια, η σέξι ντίβα της ποπ και του R’n’B στα είκοσι τρία της χρόνια έχει συνηθίσει να βλέπει τον κόσμο από την κορυφή. Το ένα άλμπουμ της παίρνει τη σκυτάλη από το άλλο και απλώς μεγαλώνει τα νούμερα των καταθέσεών της. Εχει σαράντα έξι εκατομμύρια πιστούς φίλους στο Facebook και άλλα εννέα εκατομμύρια φίλους που την ακολουθούν στο Twitter.

Παιχνίδι με τη δημοσιότητα

Τα κατορθώματά της είναι αμέτρητα αποδεικνύουν ότι η κυρία ξέρει να παίζει με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι της δημοσιότητας. Μετά το γνωστό περιστατικό του ξυλοδαρμού της από τον πρώην αγαπημένο της Chris Brown τον Φεβρουάριο του 2009 και την καταδίκη του τον Αύγουστο του 2009 σε πέντε χρόνια επιτήρησης και σε έξι μήνες προσφορά κοινωνικής εργασίας, κέρδισε τεράστια δημοσιότητα και τολμώ να πω ότι απογείωσε τη φήμη της.

Οι πάντες ασχολήθηκαν με την περίπτωσή της. Λίγο αργότερα, βγήκαν στην επιφάνεια μια σειρά από γυμνές φωτογραφίες της που… όλως τυχαίως διέρρευσαν από το κινητό της στο Internet. Τολμηρές εμφανίσεις, απίθανα ντεκολτέ και στημένα ή μη ψιλοσκανδαλάκια, όπως αυτό που συνέβη λίγες ημέρες πριν, με την 23χρονη να μένει σε σουίτα αξίας 2.000 λιρών τη βραδιά στο ξενοδοχείο «Savoy» στο Λονδίνο και να ξεχνάει να κλείσει τη βρύση στο μπάνιο της, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος της, τροφοδοτούν την επικαιρότητα.

Και φιλανθρωπίες

Πέρα από σύμβολο του σεξ και πρόσωπο που δημιουργεί στιλ στον χώρο της μόδας, η Rihanna βοηθά έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που ενισχύει τα παιδιά που βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Με τις εισπράξεις από τα άλμπουμ και τις περιοδείες της ενισχύει διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς που μάχονται το ΑIDS αλλά και άλλες μάστιγες του 21ου αιώνα, ενώ μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και καμπάνιες ενισχύει και τον αγώνα της UNICEF.


Πηγή: espresso

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin