Ads 468x60px

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Θηλασμός: Μύθοι και πραγματικότητα

Θηλασμός: Μύθοι και πραγματικότητα
Μερικά χρόνια πριν, έγινε «μόδα» οι νέες μητέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς, να μη θηλάζουν.
Κι αυτό γιατί θεωρούσαν ότι με αυτό τον τρόπο κρατούν το στήθος τους σε καλή κατάσταση. Όμως, αυτό το επιχείρημα, όπως και άλλα, δεν κράτησαν για πολύ, όπως ισχυρίζονται μαίες, μητέρες και γιατροί.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποιοι μύθοι, για τους οποίους οι γυναίκες δεν θηλάζουν.
Ποιοι είναι οι μύθοι…

Αν το στήθος έχει ραγάδες, ο θηλασμός πρέπει να διακοπεί: Ως ραγάδες, περιγράφονται πληγές που μπορεί να προκληθούν στις θηλές σε περίπτωση που το μωρό δεν ξέρει πώς να θηλάσει σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρές ή μεγαλύτερες πληγές και ραγάδες που είναι αρκετά επώδυνες για τη μητέρα αλλά επανορθώνονται γρήγορα.
Πονάει ο θηλασμός: Όταν μια γυναίκα πονάει κατά τη διάρκεια του θηλασμού, τότε το βρέφος δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο στήθος. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει η μητέρα να τοποθετήσει σωστά το παιδί της στο στήθος.
Μητέρες σταματούν το θηλασμό γιατί δεν έχουν αρκετό γάλα: Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που αυτός ο μύθος είναι και αλήθεια. Κι αυτό γιατί το στήθος κάθε γυναίκας μπορεί να παράγει αρκετό γάλα για το μωρό της. Έτσι, όσο περισσότερο γάλα χρειάζεται το παιδί τόσο περισσότερο θα παράξει εκείνη. Υπάρχουν ωστόσο σπάνιες περιπτώσεις που το γάλα της μητέρας είτε δεν επαρκεί είτε είναι ακατάλληλο (λόγω ασθενειών, λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων κτλ). Στις περιπτώσεις αυτές το συμπλήρωμα ή η διακοπή του θηλασμού είναι κάτι που ο γιατρός θα το υποδείξει.
Με το θηλασμό τρώνε περισσότερο και δε χάνουν βάρος: Κατά το θηλασμό, συνίσταται μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή καθώς και η κατανάλωση πολλών υγρών. Έτσι, μία γυναίκα που θηλάζει, θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 500 θερμίδες ημερησίως και έτσι είναι πιο εύκολο να ξαναβρεί τη φόρμα της.
Με το θηλασμό χαλαρώνει το στήθος: Η εγκυμοσύνη με τις ορμονικές μεταβολές προκαλεί αλλαγές στο στήθος κάθε γυναίκας. Το στήθος λοιπόν δε χαλάει από το θηλασμό αλλά από άλλους παράγοντες όπως η κληρονομικότητα και οι απότομες μεταβολές βάρους.
Πηγή: newsbeast

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin