Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το μπαλάκι στους βουλευτές για το νέο επώδυνο μνημόνιο

Το μπαλάκι στους βουλευτές για το νέο επώδυνο μνημόνιο : Τα 24ωρα που έπονται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου είναι τα πλέον κρίσιμα για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αφού οι πρόεδροι
Τα 24ωρα που έπονται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου είναι τα πλέον κρίσιμα για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αφού οι πρόεδροι των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν πείσει τους βουλευτές τους να ψηφίσουν το νέο επώδυνο μνημόνιο. Οι δανειστές μας έχουν στείλει τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο στις 13 Φεβρουαρίου το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι εφαρμόσιμο.

Δεκάδες βουλευτές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ. απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Αντώνη Σαμαρά. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς βουλευτές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τα εγκρίνουν, αδιαφορώντας ακόμη και για το Plan B, δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, τον οποίο περιέγραψε ο Γ. Παπανδρέου στο διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο.
«Καλύτερα φτώχεια παρά εξευτελισμός» δηλώνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, ενώ ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, γιατί «πρέπει να δούμε και την ψυχή μας». Χθες μιλώντας στο Mega o βουλευτής Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικής σύμβασης και 13ου - 14ου μισθού.
Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τονίζει ότι δεν μπορεί να πει «ναι» σε μείωση του κατώτερου μισθού, όταν ο ίδιος ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ εργάστηκε για τη θεμελίωση βασικών εργασιακών κεκτημένων.
Τον ίδιο πονοκέφαλο, αλλά ίσως κατά τι μικρότερης έντασης, αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό είπε: «Δεν μπορούν να κοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις... Εχουν φτάσει στο κατώτερο όριο... Περιμένω από τον Σαμαρά να μου εξηγήσει την κατάσταση, γιατί ως βουλευτής δεν έχω καμία ενημέρωση».
Βέβαια ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά την οριστική συμφωνία θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να εξηγήσει στα στελέχη του όλο το σκεπτικό της διαπραγμάτευσης και των αποφάσεων που θα έχουν ληφθεί, ενώ θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Εντονες είναι και οι αντιδράσεις των «γαλάζιων» συνδικαλιστών, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές διαφωνίες για συγκεκριμένες απαιτήσεις της τρόικας. Οι συνδικαλιστές μετέβησαν στη Συγγρού και μετέφεραν στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο τις έντονες διαφωνίες τους τόσο για τη μείωση του κατώτατου μισθού όσο και για το ενδεχόμενο να καταργηθεί η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων.

Πολύπειρος πολιτικός πάντως σημείωνε με νόημα χθες στο εντευκτήριο της Βουλής: «Μπορεί σήμερα να φωνάζουν και να αντιδρούν, αλλά όταν τους εξηγήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα των νέων μέτρων πιστεύω πως θα αλλάξουν στάση... Το πολύ το νέο μνημόνιο να το καταψηφίσουν πέντε-έξι βουλευτές και από τα δύο κόμματα».
Espressonews.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin