Ads 468x60px

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Απεργία στα μέσα μεταφοράς, 10 και 11 Φεβρουαρίου

Απεργία στα μέσα μεταφοράς, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου : Χειρόφρενο τραβούν όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
Θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί εώς τις 5.00 το απόγευμα μόνο τα Τρένα (ΗΣΑΠ) και οι συρμοί του
Χειρόφρενο τραβούν όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
Θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί εώς τις 5.00 το απόγευμα μόνο τα Τρένα (ΗΣΑΠ) και οι συρμοί του Τραμ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετακινηθούν προς το Σύνταγμα όπου θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Απεργίες και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από τους εργαζομένους στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που προανήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Αναλυτικά:
• Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και τις δύο ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο).
• Κανένα δρομολόγιο ΟΣΕ και Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου λόγω συμμετοχής του προσωπικού στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου.
• Λόγω της απεργίας του ΟΣΕ, το Μετρό δεν θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο προς το Αεροδρόμιο τερματίζοντας στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.
Το μετρό κατεβάζει ρολά Παρασκευή και Σάββατο, με αποτέλεσμα να μην γίνει κανένα δρομολόγιο το διήμερο.
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισαν και αυτοί να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.
άλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες» δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο. Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.  Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».
Στο μεταξύ σε κατάληψη του υπουργείου Εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας.
Συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας οργανώνει το ΠΑΜΕ.
Ειδικότερα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin