Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γραμμή Safeline για καταγγελίες παιδικής πορνογραφίας

Γραμμή Safeline για καταγγελίες παιδικής πορνογραφίας : Εξαρση της παιδικής πορνογραφίας αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από τις καταγγελίες που δέχτηκε το
Εξαρση της παιδικής πορνογραφίας αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από τις καταγγελίες που δέχτηκε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου το 2011. Οι σχετικές αναφορές που έφτασαν στην ανοιχτή γραμμή καταγγελιών Safeline ξεπέρασαν τις εκατό και προωθήθηκαν στις αρμόδιες διωκτικές αρχές για τα περαιτέρω…

Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της γραμμής Safeline, οι αναφορές αποδεικνύουν τη συνεχή επαγρύπνησή των Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες και το παράνομο υλικό που διακινείται στο Διαδίκτυο.
«Το σπουδαιότερο στοιχείο το οποίο δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι ο αριθμός των αναφορών που σχετίζονταν με παιδική πορνογραφία. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσε παιδική πορνογραφία διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο. Στο σύνολό τους οι καταγγελίες με τέτοιου είδους περιεχόμενο ξεπέρασαν τις εκατό» επισημαίνουν οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Επειδή οι ιστοσελίδες με το παράνομο περιεχόμενο προέρχονταν από διάφορες χώρες, οι καταγγελίες καταχωρίστηκαν σε διεθνή βάση δεδομένων (www.inhope.org) προκειμένου να ερευνηθούν από τις διωκτικές αρχές. Συνολικά οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία έφτασαν το 7% του συνόλου, έναντι 6% το 2010.
Σύμφωνα πάντα με τη Safeline, πρωταθλητής στις καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο αναδείχθηκε το Facebook, με ποσοστό 35% του συνόλου. Φυσικά οι καταγγελίες δεν αφορούσαν την ίδια την ιστοσελίδα αλλά αναρτήσεις άλλων χρηστών, που είχαν να κάνουν με εκφοβισμό, δυσφήμηση κ.ά., καθώς και περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων και κλοπής κωδικών. Οι καταγγελίες αυτές προωθήθηκαν στους ίδιους τους διαχειριστές του Facebook, με τους οποίους η Safeline βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία.
Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων ανακοινώθηκαν και τα στατιστικά στοιχεία της γραμμής βοήθειας «Υποστηρίζω 8001180015» για το 2011. Από τα 1.559 αιτήματα για βοήθεια που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα 573 (ποσοστό 37%) αφορούσαν την εξάρτηση από το Διαδίκτυο.
Μάλιστα 250 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στα ιατρεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα για εφήβους με υπερβολική ενασχόληση με το Ιντερνετ. Τέλος, 225 περιπτώσεις που σχετίζονταν με εγκληματικές συμπεριφορές παραπέμφθηκαν στη γραμμή Safeline και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Espressonews.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin