Ads 468x60px

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Whitney Houston: Δάκρια & πάθος στην κηδεία της

Whitney Houston: Δάκρια & πάθος στην κηδεία της
Η σορός της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) έφτασε από το Λος Άντζελες, στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το βράδυ της Δευτέρας μετά από διαμαρτυρία των συγγενών και των θαυμαστών της σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είχαν πού να πενθήσουν την αγαπημένη τους.
Η νεκρώσιμη τελετή έγινε σε κλειστό κύκλο και όπως έγραφαν οι προσκλήσεις ήταν ένας «αποχαιρετισμός επιστροφής στο σπίτι», καθώς ο ναός των βαπτιστών, Νιου Χόουπ υπήρξε και ο χώρος των πρώτων δημόσιων εμφανίσεων της τραγικής σταρ, στο πλευρό της μητέρας της Σίσι (Cissy) που τραγουδούσε εκεί γκόσπελ.

Το έντυπο με το πρόγραμμα της τελετής απεικόνιζε στο εξώφυλλο του τη Χιούστον να ατενίζει τον ουρανό και έγραφε: «Τιμώντας τη ζωή της Γουίτνεϊ Ελίζαμπεθ Χιούστον, παιδί του Θεού». Στις εσωτερικές σελίδες υπήρχαν φωτογραφίες της ως μωρό και αργότερα, με τη μητέρα της και την κόρη της.
«Δεν σου είπα ποτέ ότι όταν γεννήθηκες, το Άγιο Πνεύμα μου είπε πως δεν θα είσαι μαζί μου για καιρό», αναφερόταν σ’ ένα γράμμα της Σίσι προς την κόρη της, τυπωμένο στο πρόγραμμα: «Και ευχαριστώ τον Θεό για το όμορφο λουλούδι που μου επέτρεψε να αναθρέψω και να τιμήσω για 48 χρόνια. Αναπαύσου εν ειρήνη κοριτσάκι μου» καταλήγει το γράμμα. Υπογραφή: «Μαμάκα».
Το ασφυκτικό πλήθος των 1.500 καλεσμένων καλωσόρισε ο αιδεσιμότατος Τζόε Α. Κάρτερ: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με πληγωμένες τις καρδιές μας αλλά γεμάτοι από τη δύναμη του Θεού, για να τιμήσουμε τη ζωή της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston)».
Όπως ήταν αναμενόμενο, τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner): «Εξακολουθούσε να αναρωτιέται: ‘Είμαι αρκετά καλή; Είμαι αρκετά όμορφη; Θα αρέσω;’. Ήταν ο καημός που την έκανε σπουδαία και εκείνος που την έκανε να σκοντάψει στο τέλος», παρατήρησε ο συμπρωταγωνιστής της στον «Σωματοφύλακα» (The Bodyguard).
Ο τελευταίος, ανεπίσημος σύντροφος της, επίσης τραγουδιστής, Ρέι Τζ. (Ray J.) ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ η μητέρα και η κόρη της, η 18χρονη Μπόμπι-Κριστίνα (Bobbi Kristina), παρηγορούσαν η μία την άλλη στην πρώτη σειρά. Μετά το τέλος της τελετής, κόρη και εραστής αντάλλαξαν μια μεγάλη αγκαλιά και μίλησαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα.
Ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) τραγούδησε θρησκευτικούς ύμνους, ενώ οι παρευρισκόμενοι λικνίζονταν στον ρυθμό και χτυπούσαν παλαμάκια. Ανάμεσα τους ήταν η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), η Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey), η Τζένιφερ Χάντσον (Jennifer Hudson), η Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) και άλλοι τραγουδιστές που έχουν ως πρότυπο τη Γουίτνεϊ, όπως η η Μόνικα (Monica Denise Brown), η Μπράντι (Brandy Norwood) και η Τζόρντιν Σπαρκς (Jordin Sparks).
Κεντρικό ρόλο στην κηδεία είχε η ξαδέλφη της Χιούστον, Ντιόν Γουόρικ (Dionne Warwick) η οποία προανήγγελλε τους ομιλητές και τους τραγουδιστές. Η μητέρα της εκλιπούσας μπήκε και βγήκε από την εκκλησία υποβασταζόμενη.
Ο πρώην σύζυγος της Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν (Bobby Brown) που ήταν ανεπιθύμητος στην τελετή καθώς θεωρείται από την οικογένεια ο κύριος υπεύθυνος για τον κατήφορο της 48χρονης τραγουδίστριας, πλησίασε το φέρετρο της, το άγγιξε και στη συνέχεια αποχώρησε. Οι φρουροί ασφαλείας είπαν ότι είχε τσαντιστεί που έπρεπε να κάτσει χωριστά από την παρέα του, αλλά ο εκπρόσωπος του δεν έκανε κανένα σχετικό σχόλιο.
Παρά τη στενή σχέση της με την εκλιπούσα και την οικογένεια της, η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin) δεν εμφανίστηκε στην τελετή λόγω ενός προβλήματος με την υγεία της, αλλά έστειλε τις ευχές και τα συλλυπητήρια της. «Είναι τόσο θλιβερό. Η Γουίτνεϊ έχασε τον δρόμο της κάπου στην πορεία», είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρωινό πρόγραμμα του NBC.
Μόλις το φέρετρο έκανε την είσοδο του στον ναό, καλυμμένο με λευκά και μοβ τριαντάφυλλα και λίλιουμ, επικράτησε απόλυτη ησυχία. Τα μέλη της χορωδίας, με λευκούς μανδύες ανέβηκαν στο βάθρο κι όταν η ορχήστρα άρχισε να παίζει απαλά, έψαλλαν ψιθυριστά «Γουίτνεϊ, Γουίτνεϊ, Γουίτνεϊ».
Η τελετή έκλεισε με το «I Will Always Love You». Οι θαυμαστές της Χιούστον που προσπάθησαν να πλησιάσουν στο ναό, είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία πολλά οικοδομικά τετράγωνα μακριά, αλλά συνόδευαν νοερά το είδωλο τους σε όλη τη διάρκεια της τελετής.
«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη ζωή της, όχι μόνο τον θάνατο της. Για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μαζί με όσους την αγάπησαν», είπε ένας από αυτούς που είχε έρθει από την Ουάσινγκτον.
Όμως παρά την αγάπη των οικείων και των θαυμαστών της και παρά την τεράστια επιτυχία της ήδη από την ηλικία των 22 ετών και τα έξι βραβεία Γκράμι, η Γουίτνεϊ -ή Νίπι (Nippy) όπως ήταν το παρατσούκλι της στην οικογένεια από παιδί- δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την τραγική κατάληξη του αγώνα της με το αλκοόλ και την κοκαΐνη.
Η νεκρώσιμη ακολουθία της ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της, όταν βρέθηκε νεκρή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς, βυθισμένη μέσα στην μπανιέρα. Παρότι η εκδοχή του πνιγμού αποκλείστηκε τελικά από τις αρχές, τα ακριβή αίτια του θανάτου της παραμένουν να επιβεβαιωθούν μετά την αναλυτική τοξικολογική εξέταση.
Τραγική φιγούρα η μητέρα της Γούιτνεϊ, που ακολουθούσε το πολυτελές φέρετρο της κόρης της ενώ έβγαινε από την εκκλησία, υποβασταζόμενη από δύο γυναίκες και σπαράζοντας: «Το μωρό μου! Το μωρό μου!».
Η ταφή της θα γίνει νωρίς το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), στο κοντινό νεκροταφείο του Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου η Γουίτνεϊ θα αναπαυθεί δίπλα στον πατέρα της, Τζον Χιούστον (John Houston).

Πηγή womenonly.gr

Η κηδεία της Whitney Houston Live στο plakitsa4all - Replay VIDEO

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin