Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σύλληψη 25χρονου, για κλοπή όπλων από το στρατόπεδο που υπηρετούσε!

Σύλληψη 25χρονου, για κλοπή όπλων από το στρατόπεδο που υπηρετούσε! : Εκλεβε οπλισμό από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε! Ο λόγος για έναν 25χρονο Κρητικό, ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν

Εκλεβε οπλισμό από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε! Ο λόγος για έναν 25χρονο Κρητικό, ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμα και χειροβομβίδες.
Η σύλληψη του 25χρονου πραγματοποιήθηκε ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο των έφεδρων στρατονόμων και των αστυνομικών του τμήματος Οπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έλεγξαν τις αποσκευές του και βρήκαν στρατιωτικό υλικό!

Ο έλεγχος έγινε στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων «Μακεδονία». Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκπαιδευτική χειροβομβίδα, ένας μηχανισμός όπλισης τουφεκιού, ένα τεμάχιο σφήνωσης κλείστρου, ένας κάλυκας μαζί με συνδετήρα πυροβόλου, ένας τριμερής μεταλλικός οβελός κάθαρσης οπλισμού, ένας εκπαιδευτικός κάλυκας, ένα πλήρες στρατιωτικό φαρμακείο, καθώς κι ένας στρατιωτικός πτυσσόμενος σουγιάς!
Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών και των στρατιωτικών αρχών προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε απολυθεί στις 3 Φεβρουαρίου από στρατιωτική μονάδα της Λήμνου και μέσω Θεσσαλονίκης ταξίδευε προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά της Κρήτης. Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στη Λήμνο ο 25χρονος αφαιρούσε σποραδικά το στρατιωτικό υλικό, το οποίο απέκρυπτε σε εγκαταλειμμένο κτίσμα του νησιού. Οταν απολύθηκε, πήγε στο εγκαταλειμμένο κτίριο και πήρε τα κλοπιμαία για να τα μεταφέρει στην Κρήτη.
«Ηθελα να τα δείξω στους φίλους στα Χανιά και να υπερηφανευτώ ότι κατέχω κι εγώ όπλα, σαν εκείνους» φέρεται να είπε ο 25χρονος στους εμβρόντητους στρατονόμους και άντρες της Ασφάλειας, που νόμιζαν αρχικά ότι είχαν να κάνουν με υπόθεση τρομοκρατίας!
Ο νεαρός μετά την πρώτη κλοπή νόμισε ότι δεν έγινε αντιληπτός από τον υπεύθυνο του στρατιωτικού υλικού της μονάδας και συνέχισε το έργο του. Η καταμέτρηση όμως έδειξε πως λείπουν πράγματα και οι στρατονόμοι άρχισαν να υποψιάζονται τον 25χρονο, τον οποίο παρακολουθούσαν μέχρι και τη στιγμή της μεταφοράς των κλοπιμαίων στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος του 25χρονου σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Espressonews.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin