Ads 468x60px

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ξανά στη φυλακή για υπόθεση πορνείας!

Υπό κράτηση ετέθη σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ως ύποπτος για "συνέργεια σε μαστροπεία" και για "απόκρυψη κατάχρησης κοινωνικών αγαθών" σε υπόθεση κυκλώματος πορνείας.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί σε αστυνομικό τμήμα της Λιλ όπου και δίνει κατάθεση για την υπόθεση κυκλώματος πορνείας που έγινε γνωστή στην Γαλλία ως «υπόθεση Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου στην πόλη Λιλ όπου οι πελάτες ερχόταν σε επαφή με τις εκδιδόμενες.

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ, φέρεται να διοργάνωνε συχνά-πυκνά πάρτι «α λα Σίλβιο», τα διάσημα πλέον «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και στις αρχές του 2011 σε Γαλλία και ΗΠΑ και κυρίως σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.

Το τελευταίο από τα ταξίδια στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Μαΐου στην αμερικανική πρωτεύουσα, στις παραμονές της σύλληψης του DSK στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης της καμαριέρας του Sofitel της Νέας Υόρκης.

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ θα ανακριθεί για τις άσωτες βραδιές στις οποίες φέρεται να έλαβε μέρος, με στόχο να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στα ροζ πάρτι ήταν εκδιδόμενες.
Η αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει πόρνες που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Στρος Καν, ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι αγνοούσε το... επάγγελμά τους.

«Σας προκαλώ να ξεχωρίσετε μια γυμνή πόρνη από μια οποιαδήποτε άλλη γυμνή γυναίκα» αναφώνησε ο δικηγόρος του DSK, Ανρί Λεκλέρκ, στην γαλλική τηλεόραση.
Η κατηγορία της «απόκρυψης κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι για τις αμοιβές των νέων γυναικών φαίνεται να μεσολάβησαν δυο επιχειρηματίες, φίλοι του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους. Σ' αυτό το σημείο τίθεται και το ερώτημα αν οι επιχειρηματίες εισέπραξαν ανταλλάγματα γι' αυτή τους την...διευκόλυνση.

Προς το παρόν, η διάρκεια της κράτησης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είναι άγνωστη. Παρότι θεωρητικά θα μπορούσε να διαρκέσει 96 ώρες, δεν αναμένεται να υπερβεί το 48ωρο.
Αν στο τέλος της διορίας αυτής οι ανακριτές θεωρήσουν ότι τα στοιχεία σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι επαρκή, ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για μαστροπεία και κατάχρηση κοινωνικών αγαθών.



Πηγή: ethnos

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin