Ads 468x60px

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous: Οι εκδικητές του διαδικτύου

Φορούν τη μάσκα με το μεγάλο χαμόγελο, εμπνευσμένοι από το V for Vendetta. Δεν έχουν πρόσωπο αλλά έχουν καταφέρει να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος!
Ποιανού; Μα τον κυβερνήσεων και των πολιτικών. Η ικανότητά τους να «χακεύουν» ιστοσελίδες έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή. Την Παρασκευή, έφτασε και στα λημέρια μας, με την «εισβολή» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια τους και όπως λένε και οι ίδιοι, δε θα είναι ούτε και η τελευταία.

Πριν από μερικές μέρες «κατέβασαν» τα sites του FBI και του Λευκού Οίκου. Από την εκδίκησή τους δε γλίτωσαν ούτε τα sites της Visa και της MasterCard. Το moto τους είναι «never forgive». Έχει αποδειχτεί πως επίσης δε συγχωρούν.


Κανείς δεν ξέρει ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τις μάσκες. «Είμαστε "ανώνυμοι", δεν έχουμε πρόσωπο και υπακούμε μόνο στους φυσικούς νόμους», λένε τα μέλη των Anonymous.

«We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us» είναι το μήνυμα που συνοδεύει όλες τις «επιθέσεις» τους.

Η φιλοσοφία τους μοιάζει με εκείνη του internet: ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε ανώνυμα. Είτε να ανεβάσει μια φωτογραφία είτε να κάνει ένα σχόλιο, είτε να «κατεβάσει» μια κυβερνητική ιστοσελίδα. Το έχουν ζήσει οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Πολωνίας, από τα ξημερώματα της Παρασκευής και η δική μας της Ελλάδας...


Αν επιχειρήσει κάνεις να ψάξει πότε πρωτοεμφανίστηκαν, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χρόνο. Όχι πολύ μακρινό βέβαια. Η πρώτη εμφάνιση της «ιδέας» των Anonymous, μας online ομάδας που θα αποτελούσε έναν μεγάλο, παγκόσμιο, ψηφιακό εγκέφαλο, βρίσκεται σε ακτιβιστικά χάκερ γκρουπ. Το 2003 εμφανίστηκαν στο site 4chan.

Η δράση τους δεν άργησε να γίνει πολιτική. Ήταν από τους μεγαλύτερους και πιο ένθερμους υποστηρικτές του κινήματος Ocupuy Wall Street. Εναντιώθηκαν στις κυβερνήσεις, κυρίως για τους νόμους SOPA και ACTA, θεωρώντας πως ήθελαν να περιορίσουν την ελευθερία του διαδικτύου στο όνομα της καταπολέμησης της πειρατείας.

Προωθούν με κάθε τους ενέργεια την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, της διακίνησης πληροφοριών στο internet.


Έχουν λογαριασμό στο twitter, όπου τους ακολουθούν σχεδόν μισό εκατομμύριο χρήστες.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 60 άτομα που σχετίζονται με τους Anonymous.

Οι σημαντικότερες επιθέσεις τους:

2008: Η πρώτη μεγάλη κίνηση των Anonymous. «Χτύπησαν» την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, έκαναν πορείες και ζήτησαν από τον κόσμο να μην απαστεί την αίρεση. Η «επιχείρηση» ονομάστηκε Project Chanology.

2009: Η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδιάζει να λογοκρίνει το internet, ενώ οι εταιρίες παροχής έχουν εντολή να παρακολουθούν τους χρήστες μήπως παρανομήσουν. Οι Anonymous επιτίθενται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

2009: Το YouTube αποφασίζει να «κατεβάσει» μουσικά βίντεο που, κατά τη γνώμη των υπευθύνων του, παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα. Οι Anonymous «χτυπούν» ξανά: γεμίζουν το YouTube πορνογραφικά βίντεο. Ήταν η Operation Porn Day!

2011: Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ασφαλείας HPGary, Aaron Barr, θέλησε να τους «ξεσκεπάσει». Σύμφωνα με συνομιλίες του που διέρρευσαν στο internet, ήθελε να αποκαλύψει τις πραγματικές ταυτότητες πολλών μελών των Anonymous ή ακόμη και να πουλήσει στοιχεία τους (όπως εκείνοι υποστηρίζουν) στο FBI. Η εκδίκηση δεν άργησε. Η Operation HPGary ξεκίνησε, χάκερς έκλεψαν στοιχεία των εργαζομένων στην εταιρία και τα δημοσιοποίησαν. Ο Barr εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

2011: Anonymous κατά της παιδικής πορνογραφίας. Κατάφεραν και «χακάραν» το Hidden Wiki μέσα από το οποίο βρήκαν πολλά links που οδηγούσαν σε παιδικό πορνογραφικό υλικό, στη συνέχεια εντόπισαν την εταιρεία hosting στην οποία ήταν ανεβασμένο πάνω από 100GB πορνογραφικού υλικού.
Ζήτησαν από την εταιρία να κατεβάσει το συγκεκριμένο site, εκείνη αρνήθηκε και οι Anonymous μπλόκαραν τους servers της μέσω μίας τεράστιας επίθεσης DDoS.

2012: Operation Revenge, η μεγαλύτερη online επίθεση που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αιτία το κλείσιμο του file-sharing site, Megaupload.com αλλά και η υποστήριξη των κρατών στις συνθήκες SOPA και ACTA. Έπεσαν κυβερνητικές ιστοσελίδες σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Πολωνία και αλλού.



Πηγή: newsit

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin