Ads 468x60px

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Costa Concordia: Αντιμέτωπος με κάθειρξη 2.500 ετών ο καπετάνιος του

Σε κάθειρξη έως και 2.500 ετών θα μπορούσε να καταδικαστεί ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, αν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απαγγελθούν, γράφουν σήμερα ιταλικές εφημερίδες.

Αν ο Φραντσέσκο Σκετίνο κριθεί ένοχος για πρόκληση ναυαγίου, εγκατάλειψη του πλοίου και για πολλές ανθρωποκτονίες, η ποινή θα μπορούσε να φτάσει στα 2.500 χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκανε ο ιταλικός Τύπος, συνυπολογίζοντας τις ποινές που επισύρει κάθε κατηγορία, η οποία μπορεί να απαγγελθεί εναντίον του.

Συγκεκριμένα, ο Σκετίνο θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για κάθε έναν από τους 300 επιβάτες και πλήρωμα, τους οποίους φέρεται ότι εγκατέλειψε όταν το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε στις βραχώδεις ακτές του νησιού Τζίλιο, το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου.

Ο ίδιος φέρεται να εγκατέλειψε το σκάφος με σωστική λέμβο, ενώ μάρτυρες λένε ότι τον είδαν να παρακολουθεί την εκκένωση του πλοίου από την ακτή.

Θα μπορούσε να καταδικαστεί σε άλλα 15 χρόνια κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και σε άλλα 10 χρόνια να κριθεί ένοχος για πρόκληση ναυαγίου.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός από το ναυάγιο θα ανέλθει σε 32 νεκρούς.

Ο 52χρονος Σκετίνο κρατείται σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Νάπολι.



Πηγή: tovima

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin